Få din egen blogg på Startsiden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du starte din egen blogg på Startsiden og bli lest av 600.000 brukere. Hver dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Espen Udland lar deg og alle dine tanker slippe til på ABCblogg.Espen Udland lar deg og alle dine tanker slippe til på ABCblogg.

Vil du bli sett med bloggen din, kan nystartede ABCblogg være stedet. ABC Startsiden, en av Norges mest trafikkerte nettsteder, inviterer nå sine brukere til en ny bloggetjeneste.

Blogging er det du driver med når du skriver en såkalt weblogg. Med en stadig voksende skare brukere er bloggmiljøet i ferd med å bli «den femte statsmakt», først og fremst ved å være et korrektiv til den «fjerde statsmakt», nemlig media.

Men en blogg kan være mye mer, og mye annet enn dette. Mange blogger er rene dagbøker, andre er nettsteder hvor eieren kan få vist frem bilder og videoer.

Felles er at teknologien som ligger bak er svært enkel å bruke og svært tilgjengelig, og at ulike blogger trekker veksler på hverandre ved hjelp av ulike tekniske finurligheter. Dermed skapes det et dynamisk samkvem, hvor millioner av bloggere verden over spiller på lag for å skape et pulserende informasjonshav.

Blogger er blitt så populære at det i enkelte grupperinger er mer vanlig å lese blogger enn aviser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratisk


ABC Startsidens bloggtjeneste heter ABCblogg. ABCblogg er basert på teknologi fra det norske selskapet BlogSoft, og er - slik blogger skal være - lett å ta i bruk, og gratis.

Ansvarlig utgiver Espen Udland i ABC Startsiden sier at en slik bloggetjeneste for Startsiden er et naturlig tilbud å inkludere i tjenestene til brukerne.

- «Freedom of the press belongs to those who own one», er det blitt sagt om pressens makt. Når det er gratis å bli sin egen redaktør, og du kan være på lufta i løpet av tre minutter, får begrepet pressefrihet et helt annet innhold, sier Udland.

- Blogging kan i noen av sine mest interessante former ses som en form for «folkejournalistikk», hvor den jevne borger blir sin egen redaktør og kan hevde sin røst på linje med hvem som helst, uavhengig av trykkerier, distribusjonsystem og budruter. Bloggosfæren representerer derfor en kraftig styrking av demokratiet. Og dette vil vi i Startsiden definitivt være en del av, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABCblogg


Det er lett å komme i gang med din egen blogg i ABCblogg. Klikk deg inn på www.abcblogg.no og følg instruksjonene, så bør du være på lufta i løpet av få minutter.

De første bloggene er allerede der, blant dem den spennende bloggblogg-bloggen, som er en gruppeblogg som skrives av noen av de mest sentrale bloggerne i den norske "bloggosfæren", og er en blogg om blogging.

Med lanseringen av ABCblogg intensiverer Startsiden samtidig sin redaksjonelle dekning av bloggmiljøet, først og fremst gjennom Neste Klikks seksjon om blogging.

Har du skrevet noe du syns er verdt å siterere og lenke til i din ABCblogg, så send et tips til oss, så skal du ikke se bort fra at det blir frontet for de nesten 600.000 brukerne som er innom Startsiden hver dag.

Så hva venter du på? Bli din egen redaktør. Nå.


Bloggskolen

Andre nyttige pekere:
Googles AdSense-program
Marqui
Betaler $800 pr måned for å nevnes
Netteksperten Elise Bauer
noen kvalifiserte gjetninger omkring dette.
Overtures verdibørs
Bloggen til Tom Hespos
Blogads
Sprayblogg
Confetti AS
Weblogg.no
Ping-O-Matic
Weblogs
Technorati
Feed Burner
My Yahoo
PubSub
BlogRolling
BlogStreet
Nettredaktør om søkemotoroptimalisering
Blogger.com
Lær om cascading style sheets
Googles verktøylinje
Weblogs Compendium
Nyhetslesere (RSS/Atom) du kan laste ned
TypePad
LiveJournal
Xanga
Mindsay
Blink (Dagbladet)
SprayDate
Movable Type
WordPress
Greymatter

Mer i Magasinet Neste Klikk:
Vil du blogge?
Get ready to blog!