Super Mario 64 DS

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny maskinvare fra Nintendo betyr uten unntak nye Mario-titler. Med lanseringen av Nintendo DS har Super Mario 64 blitt oppdatert til den nye håndholdte. Holder Mario fremdeles mål som plattformhelt nu

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyversjon av klassiker

For de av dere som ikke kjenner til den originale Super Mario 64 var dette sannsynligvis det første virkelig vellykkede plattformspillet i ekte 3D.

Nintendo hadde begrenset suksess med sin Nintendo64 konsoll, men av spillene som folk ikke glemmer er dette høyt på listen. Full frihet til bevegelse med 3D grafikk var noe nytt og spennende.

Ettersom også spillopplevelsen levde opp til utseendet ble det spillet alle nye plattformspill skulle måles mot.

Dermed er det ikke så rart at Nintendo graver frem Super Mario 64 og slipper det på firmaets nye håndholdte.

Nytt og gammelt

Nyversjonen har fått en del småendringer, slik at også de med erfaring fra forrige utgave skal få litt nytt å bryne seg på.

Noen grafiske oppjusteringer har også kommet med, og alt i alt ser spillet flott ut.

Spillbarheten er stort sett bevart, men grunnet mangelen på ekte analog kontroll som på de stuebaserte konsollene er det til tider litt kronglete å styre.

For å bøte på dette gis spilleren muligheten til kontroll med «vanlige» knapper, eller også kombinasjon av berøringskontroll og knapper.

Den todelte skjermen på DS gir også bedre oversikt i form av et kart på nederste skjerm. Dette hjelper med å holde oversikt over de ganske store brettene, og gjør spillet mer tilgjengelig.

Utover disse endringene har Nintendo lagt med flere minispill. Her er det enkle spillkonsepter med Mario og kompani i hovedrollene.

En enkel flerspiller lar deg konkurrere med opptil tre andre om å samle flest stjerner, dette krever kun ett spillkort og en DS per spiller

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsessen er bortført

Kort oppsummert er handlingen nok en gang at prinsesse Peach nok en gang er bortført (lærer hun aldri?).

Det blir spillerens oppgave å finne kraftstjerner for å få tilgang til nye verdener slik at prinsessen kan reddes fra slemme Bowsers klør.

Det meste av handlingen sentreres rundt prinsessens tilsynelatende forlatte slott. Nøkler og de nevnte stjernene må finnes og dører låses opp.

Man starter ut som Yoshi, den koselige øgle/dragevennen til Mario. Gradvis får man tilgang til flere av karakterene som hver har sine spesialbevegelser og styrker.

Alle karakterene har et ganske rikt utvalg av mulige bevegelser, og når man først får taket på kontrollene spretter man lekent rundt.

Storartet eventyr

Super Mario 64 DS skiller seg ganske markant fra de andre DS titlene i størrelse og omfang.

Dette er et ganske massivt eventyrplattformspill som det vil ta lang tid å komme igjennom. Både nye og gamle spillere med sans for sjangeren vil ha mye moro i vente her.

Flerspiller og minispillene gir en hyggelig bonus uten å være det helt store.

Så lenge man blir venner med styringen vil dette leve lenge i de fleste DSer. Dette blir dermed en sterk femmer kun med trekk for litt uhåndterlig kontroll.
Spillfakta:


• Plattform : Nintendo DS
Hjemmeside
• Utgiver : Nintendo
• Norsk distributør : Bergsala
• Utvikler : Nintendo



Les flere anmeldelser av «Super Mario 64 DS»

VG
Gamer.no
Gamerankings


FAQ/Koder

GameFaqs

Mer i Nesteklikk:

Spillomtaler