Meny

Terrorhandling i Stockholm tirsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i Stockholm sentrum i går begynte en russisk ambassade-bil å brenne. En palestinsk-inspirert intifada har påtatt seg skylden.

(illustrasjonsfoto)(illustrasjonsfoto)

Aftonbladet melder at nettverket Globak Intifada sendte ut en melding til svenske avisredaksjoner umiddelbart etter brannen, hvor de påtok seg ansvaret.

Til avisen Metro hevder et medlem av gruppen at brannen var en demonstrasjon mot Russlands invasjon av Tsjetsjenia de siste ti årene.

Brannen skjedde like etter klokken 16 ved Kungsholmen i Stockholm.
Frilansfotografen David Bicho skulle hente barn i barnehagen da han høret et smell. På noen få minutter var bilen overtent.

- Det virker som om noen hadde helt bensin på bilen, sier Bicho til avisen. - Brannen utviklet seg veldig fort. Jeg tenkte at det kunne gått riktig ille dersom bilen eksploderte.

Like etter fikk altså avisene melding fra den svenske gruppen Global Intifada, som påtok seg skylden. Nettverket ble startet i 2002 og er inspirert av den palestinske intifadaen, skriver Aftonbladet. De beskriver seg selv som et nettverk av grupper og individer som kjemper mot den nåværende verdensordningen.

Gruppen påstår at de hadde full kontroll og at de i størst mulig grad vil hindre at mennesker blir skadet.

(Kilde: Aftonbladet.se)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus