Klar for kamel-sjokolade?

Elsker du søtt og er klar for å prøve noe nytt? Snart kan du mer enn å røyke kamel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mmm, kamel-sjokkis! (Foto: Arthaus.no)Mmm, kamel-sjokkis! (Foto: Arthaus.no)

Her er en god-nyhet for den eksperimentelle søtmons. Ananova melder nemlig at et østerriksk sjokoladefirma har samarbeidet med en arabisk kamelfarm, for å skape en ny og delikat sjokolade.

Den Wien-baserte sjokoladefabrikanten Hochleitner brukte seks måneder på å utvikle den eksotiske søtsaken som inneholder melk fra en kamelfarm i de Forente Arabiske Emirater.

Hochleitners sjef Johann Georg Hochleitner sier at kamel-melk er et godt alternativ til den tradisjonelle kumelken, ettersom den inneholder mindre fett og smaker søtere.


- Vi har kombinert kamel-melken fra farmen i Al Ain med honning fra Yemen, og har utviklet en ny sunn og velsmakende type sjokolade, sier den stolte innovatøren.

Produksjonen av sjokoladene er ventet å bli satt i gang for fullt i 2006. Hochleitner og hans arabiske partnere vil først og fremst rette salget mot rike kunder på luksushotell i Abu Dhabi og Dubai.

Så gjenstår det å se om Freias melkesjokolade vil få på pukkelen framover av den nye og mer spenstige konkurrenten.


Personvernpolicy