Farligere enn al Qaeda

Ordføreren i London frykter fugleinfluensa mer enn terrorangrep, og kritiserer Tony Blair og regjeringens prioriteringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farligere enn al Qaeda.Farligere enn al Qaeda.

Ordføreren i London frykter fugleinfluensa mer enn terrorangrep, og kritiserer Tony Blair og regjeringens prioriteringer.

- Sjansen for å dø av fugleinfluensa er større enn sjansen for å dø som følge av terror, sa Ken Livingstone, som sa at han aldri ville stemt for de nye antiterrorlovene som skal innføres.

Frykten for at fugleinfluensaen skal mutere slik at den lettere vil spre seg fra menneske til menneske er stor.

Helsemyndigheter over hele verden har fulgt nøye med i nyhetene om en vietnamesisk sykepleier som har tatt seg av en fugleinfluensapasient, og selv kan ha fått sykdommen. Rapporter om det virkelig er fugleinfluensa hun har fått er motstridende.

Et utbrudd av fugleinfluensa i England kan drepe så mye som to millioner mennesker, mener en vitenskapsmann sitert av av BBC News.

60 utbrudd av sykdommen er bekreftet i Kambodsja, Thailand og Vietnam. 43 av dem er døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Millioner av fugler er døde av influensaen, som nå syns å være på tilbakegang.

Fugleinfluensa


Fugleinfluensavirus er vanlige hos fugler, især andefugler. Fra tid til annen skjer det også at andre dyr, og mennesker, kan bli smittet. Fra mange land i Asia, hovedsakelig Sørøst-Asia, har et svært omfattende utbrudd med fugleinfluensa av subtypen A(H5N1) pågått siden 2003, med stor sykelighet og dødelighet i hønsebestander. I januar 2004 ble det klart at mennesker også ble smittet og syke, og i løpet av januar-mars døde 23 av de 34 personene som vi vet ble syke av dette viruset i Vietnam og Thailand.

Etter en forholdsvis stille periode blusset aktiviteten opp igjen i juli 2004, med nye dødsfall blant mennesker fra august av. Fra slutten av desember 2004 har det vært et økende antall sykdomstilfeller og dødsfall i Vietnam.

Det ser ikke ut til at viruset så langt har utviklet evne til å smitte lett mellom mennesker. Hvis det gjør det, kan vi få en alvorlig global epidemi. Kilde: Nasjonalt folkehelseinstitutt


I nyhetsbildet:


Fakta: