In The Country: «This Was The Pace Of My Heartbeat»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flinkiser tar det veldig med ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

In The Country: «This Was The Pace Of My Heartbeat»


(Rune Grammofon/VME)

Morten Qvenild er i ferd med å opparbeide seg rykte som en gnistrende musiker, og alt han bidrar på synes å bli til gull!

Siden i fjor har vi fått album med Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra («Silver» og «Pixiedust»), Susanna & The Magical Orchestra, The National Bank og The Shining. Ta med at Qvenild tidligere spilte med Nils Petter Molvær og at han var med Jaga Jazzist på «The Stix», og du skjønner at du har med en flink fyr å gjøre.

I en alder av 27 år (!) er så Qvenild klar med nok en utgivelse, og denne gangen sammen med bassist Roger Arntzen (Damp, Subtonic) og perkusjonist Pål Hausken (Tub Quartet, Christer Knudsen & The Sacred Hearts) i jazztrioen In The Country.

Vakkert

Dette er årest tredje utgivelse på Rune Grammofon, og man kan lett argumentere for at det også er blitt den mest tilgjengelige!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelte vil kanskje være litt skeptiske til instrumentaljazz fra tre studenter ved linjen for improvisert musikk/jazz ved Norges Musikkhøyskole, men heldigvis har gruppa ikke falt for fristelsen til å lage introvert og sær impro-jazz!

Det er i stedet blitt vakre, sakrale, sarte, enkle men samtidig utrolig intrikate stykker, bygd opp rundt tangentegenskapene til Qvenild, og det er ikke vanskelig å forstå at gruppen fikk utmerkelsen som beste unge jazzmusikere i Molde i fjor.

Hvis man skal trekke frem noe, er spesielt de originale komposisjonene «How To Get Acquainted», «Only The Birds Can See Us» og «Aerial Dark Bright Around» nydelige.

I tillegg må man nevne de ypperlige versjonene av Ryan Adams-låten «In My Time Of Need» og Händels «Laschia Ch'io Pianga».

Å skulle velge ut enkeltspor fremfor andre, blir egentlig feil, for alle sporene på albumet er av en meget høy kvalitet!


Det er blitt så stemningsfullt, behagelig og langsomt at man virkelig får lyst til å sette seg ned, slappe av og kikke ut i luften!

Dette er i seg selv noe av en sjeldenhet, og «This Was The Pace Of My Heartbeat» bør derfor ikke gå i glemmeboken.

Sterkt avslappende og frigjørende femmer.

In The Country: Hjemmeside

Mer i Neste Klikk:
Musikk
Plateanmeldelser