FIFA Street

Med sin «EA Big»-etikett har EA tidligere levert ganske solide gatesportsspill innen amerikansk fotball, basketball og ishockey. Nå forsøker de å gjenbruke konseptet på «vanlig» fotball. Har de nok en

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Street cred»

En ting er sikkert, og det er at «Street»-serien legger mye vekt på stil.

Musikken og grafikken, pluss vekt på klær og annet «bling», gir i det minste en ganske sterk kontrast til de gjennomseriøse sportsspillene de ellers leverer.

Det samme gjelder også «FIFA Street». Her er det et fyldig drum'n'bass/reggae-soundtrack som setter tonen. Det visuelle er også ivaretatt, med plenty av detaljerte baner og spillere.

Tøffe karer dette her. (Bilde fra tothegame.com)Tøffe karer dette her. (Bilde fra tothegame.com)Global fotball


Banene er spredt rundt omkring i verden, og omgivelsene ser på overflaten ganske forskjellige ut.

Spillet drar deg med på en reise fra brosteinsbane i Italia til løkkefotball i den sør-amerikanske og afrikanske slummen.

Bortsett fra grafiske detaljer har også lydene noe variasjon.

Problemet med alt dette er egentlig at trass banenes utseende oppleves de helt like å spille på, og dermed uteblir variasjonen i spillopplevelsen.

Spillfølelse


Det største problemet med «FIFA Street» er rett og slett det som foregår på banen. Ikke all verdens dill og pynt kan bøte på det fakta at spillet faktisk er uhyre lite spennende å spille.

Hadde spillfølelsen levd opp til det audiovisuelle ville EA hatt et sterkt kort, men det gjør den så til de grader ikke.Har du først spilt fem kamper har du spilt alle.

Spillet gir deg aldri følelsen av virkelig å kontrollere ting skikkelig. Det som skjer på skjermen ligger gjerne flere sekunder etter det du har gjort med kontrollen.

Dessuten er mangelen på ballrealisme så til de grader ødeleggende.

Ballen er tilsynelatende limt fast til føttene størsteparten av tiden, og animasjonene glir ikke pent over i hverandre.

Størsteparten av tiden på banen går med til finter og triks, og enkeltvis ser disse bra ut. Uten god spillfølelse hjelper det lite. «FIFA Street» ender opp som en hul opplevelse.

Tergetriksene er mange.. (Bilde fra gamespot.com)Tergetriksene er mange.. (Bilde fra gamespot.com)Halvstekt?


I forhold til sine brødre og søstre i «Street»-serien av spill virker denne tittelen rett og slett litt uferdig. Onlinemodus er ikke-eksisterende og antallet finter og triks er veldig lite i forhold til f.eks. «NBA Street V2».

Det mangler rett og slett endel dybde man idag forventer av et fullprisspill.

Det er fremdeles et lite håp om at EA kan rydde opp i dette til den uunngåelige neste utgaven av «FIFA Street». Konseptet med triksete gatefotball bør kunne gjennomføres bedre enn dette.

Inntil da bør du styre unna, og heller satse på andre av gatesportsspillene!

Spillfakta


• Plattformer: Gamecube, PS2, Xbox (testet)
Hjemmeside
• Utgiver: Electronic Arts
• Utvikler: EA Sports Big
• Norsk distributør: Electronic Arts Norge

Les flere anmeldelser av «FIFA Street»


Gamer.no
Gamerankings

FAQ/Koder


GameFaqs

Mer i Neste klikk:


Spillomtaler

Personvernpolicy