«Pinup-prinsessen» i verdenspremiere

En direkte videoskjerm-forbindelse til Australia er satt opp på Rådhusplassen i København, og danskenes nye yndlinger stod for åpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eventyrparet under kunngjørelsen av forlovelsenEventyrparet under kunngjørelsen av forlovelsen

Det danske kronprinsparet var tilstede og åpnet den direkte skjermforbindelsen til Melbourne, Australia. Den virtuelle kontakt-basen er permanent, og har direkte forbindelse til et torg i Melbourne, skriver Berlingske Tidende.

Det er den danske turistforeningen Wonderful Copenhagen som står bak tiltaket, og hensikten er at enhver person som befinner seg på Rådhusplassen til enhver tid kan slå av en prat med en som befinner seg på torget på andre siden av kloden.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og Københavns kulturborgemester Martin Geertsen, innviet skjermen natt til torsdag, med tusenvis av sommerkledde Melbourne-borgere i bakgrunnen.

Og Kronprinsesse Mary er nettopp bindeleddet mellom de to landene.

Kronprinsparet har reist gjennom Australia de siste ukene. Og sympatiske Mary skaper furore hvor enn hun viser seg. Hun er blitt et aldri så lite ikon for australienerne. Nå beskriver de hennes eleganse og skjønnhet med å gi henne tilnavnet pinup-prinsessen.

Og i Danmark?

Kronprinsesse Mary er blitt så populær i Danmark at hun blir kalt den nye Diana. Og nylig ble hun utnevnt til HC Andersen-ambassadør av sin egen ektemake.

Mary får skylden for at danske eksportvarer til Australia har økt med 67 prosent, at flere og flere dansker reiser til Tasmania på ferie, og at alle klærne hun bærer skaper mote som selger.

Mer av det danske kongehuset i Neste Klikk:


Offisiell hjemmeside: HKH Kronprinsesse MaryPersonvernpolicy