RØD

Elsk den eller hat den. Rød er kontrastenes farge. Den er som kjæresten man prøver å glemme, men som man stadig vender tilbake til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ifølge forskere takler mennesker med rødt hår smerte dårligere enn folk med andre hårfarger. Dette sparker bena under mye av påstanden min om at RØD er en tøff farge. Så her bør folk med rødt hår skjerpe seg.Ifølge forskere takler mennesker med rødt hår smerte dårligere enn folk med andre hårfarger. Dette sparker bena under mye av påstanden min om at RØD er en tøff farge. Så her bør folk med rødt hår skjerpe seg.

Hva er det med RØD?

På den ene siden er den kjærlighetens farge. Men på den andre siden er den også fargen for hat og sinne.

Du finner RØD i blod og kommunisme. Men du finner den også i hjerter og i roser.

RØD er altså

kontrastenes farge. Den er enten eller. Den er ikke som BEIGE, som snur kappen etter vinden. RØD er prinsippfast og vil aldri ta til takke med mellomløsninger. RØD viker ikke unna. Den nekter å gi seg. Du må respektere RØD for det.

RØD er både lidenskapelig og selvstendig. Og sammen med BLÅ er den svært godt kjent. Sjansen er stor for at det er nettopp RØD du vil si dersom jeg ber deg nevne den første fargen du kommer på.

RØD er tøff, sexy og populær

. Og dersom fargene inviterer til fest, kan du være trygg på at RØD vil være en av de fargene som dukker opp først.

RØD vil også sette sitt tydelige preg på festen, med full fart og moro hele tiden. Den er ikke som BRUN eller ORANSJ, som henger på kjøkkenet eller i gangen og som sannsynligvis går hjem etter et par øl. RØD blir igjen til the bitter end, og når festen en gang er over, er sjansen stor for at det nettopp er RØD som inviterer til nachspiel.

For de som tar notater

underveis, kan jeg også nevne at man under Mao-tiden i Kina prøvde å snu opp-ned på trafikklysene, slik at rødt skulle bety klart. Og GRØNN skulle stå for stopp. Mao syntes nemlig det var for galt at kommunismens farge skulle forbindes med full stans.

Resultatet av denne helomvendingen ble imidlertid et salig kaos. Og kort tid etter bestemte kommunistene seg for å snu fargene tilbake igjen til sin opprinnelige rekkefølge.

Vel er RØD sexy og tøff

. Men RØD bør kjenne sin plass, den kan aldri bety noe annet enn stopp. Det var en dyrekjøpt erfaring for Mao.

En negativ side med RØD må jeg likevel nevne når jeg først har muligheten:

En gang jeg vasket meg

med en RØD vaskeklut, det kan ha vært på hytta, ble hele ansiktet mitt rødt. En hel dag gikk jeg rundt og så ut som en tomat uten at noen sa i fra. Det var fryktelig unødvendig av RØD.

Men jeg er ikke dårligere enn at jeg ser at dette er noe jeg kan ta opp med RØD på bakrommet, uten å bruke denne artikkelserien som forum.

For jevnt over er RØD en farge jeg både ser opp til og respekterer. Den er som kjæresten man aldri helt blir ferdig med. På godt og vondt.


Jeg gir den

terningkast 5

.


Følg med på torsdag. Da er det gul som gjelder.

Fakta om RØD

Rød er en av fargene som danner fargepunktene i TV-skjermene. Den røde delen av fargespekteret regnes fra 660 til 730 nanometer. Lys med bølgelengder lengre enn 730 nm er usynlig og kalles infrarød stråling.

Rød regnes som lidenskapens og sosialismens farge.


Kilde: Wikipedia

Personvernpolicy