GRØNN

Det er på høy tid med en skikkelig farge igjen. Alt for lenge har jeg dvelet ved meningsløse farger som ROSA, GRÅ og TURKIS. Det skal det bli en slutt på nå. Rydd banen, her kommer GRØNN!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Mange tar dessverre feil av RØD og GRØNN. Synd for dem. De går glipp av mye.Mange tar dessverre feil av RØD og GRØNN. Synd for dem. De går glipp av mye.

GRØNN ja. Hvor skal jeg starte? Det dreier seg jo tross alt om den kanskje fineste fargen som finnes. Hvordan finne ordene som gjør fargen rett?

For å begynne litt flåsete

, kunne jeg sagt at GRØNN er som snytt ut av nesa på BLÅ og GUL ... Men, nei. Det gir helt gale assosiasjoner.

Sannheten er heller den at man har tatt det beste fra GUL og BLÅ, og brukt det til å lage en ny og superb farge, like kjent fra gress, skog, klorofyll og epler som fra trafikklys, exitskilt, biljardbord, frosker og grønnsaker.

Og til de

som kanskje sitter og rynker på nesen mens de mumler «GRØNN, er ikke det også synonymt med slim, snørr, babybæsj og sykdom?» iler jeg til og sier et klart og tydelig

nei

!

Det er ikke GRØNN dere tenker på da, kjære lesere. Det er gusj! En helt annen farge. Gusj er GRØNNs ekle og misunnelige stebror. La oss ikke dvele mer ved ham.

For det handler

om GRØNN i dag. Og om GRØNN er det flere ting å si. For eksempel at den er like sympatisk som dagen er lang. Den er ydmyk, optimistisk, snill og omtenksom lik GUL . Men har også arvet BLÅs trygghet, kraft og popularitet.

Sagt med andre ord er GRØNN en farge for alle. Ung som gammel. Jenter som gutter. Svart som hvit.

At GRØNN

har mange fans skyldes flere ting. For det første er det en gladfarge i trafikken. Men også i forhold kan GRØNT redde dagen. Gir for eksempel kjæresten deg GRØNT lys, er det ingen grunn til å nøle. Da er det bare å kjøre på.

Dessuten begjærer man det man ser hver dag, som Hannibal Lecter sier. Og GRØNN er en typisk farge man ser hver dag.

La meg komme med et eksempel:

Sett at noen forteller deg

at gresset er GRØNNere et annet sted, for eksempel på den andre siden. Da er sjansen stor for at du legger i vei med en gang.

Hører du imidlertid at gresset er BRUNT eller en anelse oransj, er sannsynligheten større for at du bare driter i det.

Bare tenk på Grønland

. Dersom ikke o-fagslæreren min løy, heter Grønland Grønland fordi det skulle trekke flere folk til øya. Det hadde ikke blitt det samme med RØDland eller Sortland.

Nei, takke meg til GRØNN. Jeg klarer faktisk ikke sette fingeren på noe negativt med denne fargen. Når jeg prøver, blir det bare krampeaktig og kunstig.

Jeg registrerer selvsagt at noen mener GRØNN også er fargen for uerfarenhet og sjalusi, men kan ikke tro noe annet enn at det beror på en misforståelse. Det burde nemlig ha vært oransj.

Alt i alt

har vi utrolig mye å takke GRØNN for. Som Alexander Kielland så treffende sa det: «Håpet er lysegrønt - trommelommelom, trommelommelom!»

Verden hadde ikke vært det samme uten denne fargen.

Det er ikke en gang sikkert at den hadde vært.


Terningkast 6


Fakta om GRØNN

Grønn

er en farge som inngår i fargespekteret. Den grønne delen av spekteret regnes omtrent fra 490 til 570 nanometer. Grønn er en svært vanlig farge i naturen fordi klorofyllet i plantene er grønt. Grønn er en av fargene som danner fargepunktene i TV-skjermene.
Kilde: Wikipedia


Personvernpolicy