Fyller år, gir bort datamaskiner

Den største gleden er gleden ved å gi, heter det. Telenor gir bort 7.000 rykende ferske datamaskiner til skolen for å feire 150-årsdagen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Fredrik Baksaas med elever i 10. klasse ved Hovseter skole.Jon Fredrik Baksaas med elever i 10. klasse ved Hovseter skole.

Telenor feirer 150 år i år og gir i den anledning landets skoleelever en jubileumsgave verdt 80 millioner kroner.

Gaven består blant annet av 7.000 nye pc-er som gis til ungdomsskoler som trenger utstyr. I tillegg utvikler Telenor digitale læremidler som skal bevisstgjøre elevene med hensyn til etiske valg knyttet til IKT-bruk.

- En god skole og et høyt kunnskapsnivå er avgjørende for samfunns- og næringsutviklingen. Telenor ønsker å bidra til at norsk skole får et kraftig løft på et område der selskapet har spesiell kompetanse; informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Vi har derfor valgt å markere jubileumsåret på en måte som vi håper skal sette spor og gi resultater i lang tid fremover, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenor har valgt å konsentrere 150-årsfeiringen om skolegaven.

- Utdanningsministeren har tatt initiativ til samarbeid og dialog med næringslivet, og i Telenor vil vi vise med konkret handling at dette er vi med på, sier Baksaas.

- Telenor har et sterkt ønske om å videreutvikle kunnskapssamfunnet. Som et stort tele- og it-selskap, kan vi bidra både med kompetanse og teknologi. Derfor vil vi som en del av jubileumsgaven også gi læremidler som skal tilføre elevene en bevisst holdning til bruk av IKT. Pc-gaven har vi valgt fordi vi vet at det er behov for mer utstyr i skolen. Hvis Telenor kan være med å styrke skolen på utstyrsiden, og samtidig få satt holdninger til bruk av IKT på dagsordenen, så er det en fin måte for oss å markere 150 års historie i det norske samfunnet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenors jubileumsgave til skolen er tredelt:

  • 7 000 nye, bærbare pc-er fra IBM med Microsoft XP Professional i skolesett à 15 stk. vil bli gitt til ungdomsskoler som har et stort behov. Kommunene vil bli kontaktet med forespørsel om behov, prioritering av skoler og planer for utnyttelse av IKT.

  • Læremidlet HITcomet som skal lære ungdom å takle IKT-relaterte problemstillinger, blir tilbudt alle klasser i ungdomsskolen via Internett eller CD-ROM.

  • Spillet GlobalCountdown, lar deltakerne ta stilling til globale miljøspørsmål og IKT-etiske problemstillinger ved bruk av moderne teknologi. Elever i 10. klasse og videregående skole inviteres til Telenors hovedkontor på Fornebu og regionkontorer for å spille. I tillegg tar Telenor spillet med til skoler over hele landet i forbindelse med sin jubileumsturné i høst.

Utdanningsdirektoratet, SAFT (europeisk organisasjon som arbeider for trygg bruk av Internett blant barn og ungdom) og Redd Barna har deltatt i utviklingen av programvaren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus