Vil ikke melde seg

Bedragerisiktede Ole Christian Bach nekter å melde seg for Økokrim. Årsaken er trusler mot Bach og hans familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Det er trusler fremsatt av miljøer med tilknytning til den såkalte Bach-saken, sier Bachs advokat Håkon Schiong til NRK.

Økokrim fortsetter derfor etterforskningen uten samarbeid fra Bachs side, og hans muligheter for strafferabatt er nå minimale, ifølge førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim.

Ole Christian Bach har vært på rømmen fra politiet i flere måneder, og har blant annet oppholdt seg i Dubai. For noen dager siden fikk Bach via sin advokat tilbud om en slags strafferabatt, dersom han raskt melder seg for Økokrim.

Den etterlyste finansakrobaten skal være villig til å la seg avhøre i utlandet, forutsatt at han ikke blir pågrepet av politiet. Men Økokrim avviser forslaget blankt og sier det er helt uaktuelt.

I begynnelsen av februar skal Bach ha spist lunsj i kantina til Oslo tinghus, uten at noen la merke til ham. Bach skal ha forkledd seg med store briller og særdeles tykke brilleglass samt en rød fjellanorakk med hette, skriver Dagbladet i dag.

Bachs advokat ønsker ikke å kommentere Bachs forkledningsstunt.

Les mer:
Dagbladet: Ole Christian Bach var i Oslo i forkledning
VG: Bach-saken
NRK: Alt om Bach-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus