Skal bli verdens høyeste skyskraper

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sine 160 etasjer og 800 meter vil Burj Dubai bli verdens høyeste byggverk. Nå bygges den på rekordtid i De Forente Arabiske Emirater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sine 800 meter (eller mer) blir Burj Dubai verdens desidert høyeste byggverk når det etter planen står ferdig i november 2008.Med sine 800 meter (eller mer) blir Burj Dubai verdens desidert høyeste byggverk når det etter planen står ferdig i november 2008.

Hva er vitsen med en kunstig øy formet som jordkloden eller øyer formet som palmer, om man ikke kan se dem fra luften?

Det er ingen vits, skal man tro emiratet Dubai. Nå er de nemlig i gang med å bygge skyskrapertårnet Burj Dubai, som med sine 160 etasjer og rundt 800 meter vil få andre skyskrapere til å fremstå som små dukkehus.

Den imponerende skyskraperen skal bygges i stål, betong, aluminium og glass, og skal inneholde hotell, butikker, kontorer og luksusleiligheter. Det ryktes også at designergiganten Giorgio Armani skal stå for et av hotellene i skyskraperen.

Tårnet skal ligge i sentrum av en konstruert innsjø som er designet for å omkranse hotellet og gi en dramatisk beliggenhet og utsikt.

Grunnarbeidet er allerede i gang. Og når byggverket etter planen står ferdig i november 2008, vil det strekke seg nesten 300 meter høyere opp enn Taiwans TFC 101-bygning som med sine 509 meter er verdens høyeste bygg i dag.

Skyskraperen skal befeste emiratets posisjon som sentrum for den arabiske halvøyen, og byggherren håper at Burj Dubai vil bli Midtøstens nye landemerke.

Fra før av prøver Dubai, som er emirat og største by i De Forente Arabiske Emirater, å satse på verdens største undersjøiske hotell, verdens største marina, verdens største kjøpesenter, verdens største underholdningsanlegg, verdens største kunstige øyer (The Palm og The World), og verdens eneste syvstjerners hotell.

Om Burj Dubai blir 800 meter eller enda høyere er ennå ikke kjent. Den endelige høyden er nemlig fortsatt en godt skjult hemmelighet, men ifølge enkelte kilder skal den kunne ligge på rundt 950 meter.

Skyskraperen er tegnet av arkitektfirmaet Skidmore, Owings & Merill i Chicago. Hovedentreprenør er koreanske Samsung.

PS. Du må stable 7 Oslo Plazaer oppå hverandre for å komme 800 meter opp i været.

Les mer:

Burjdubai.com

Relaterte saker i Neste Klikk:
Verdens største undersjøiske hotell
Skraper skyene
Et lite stykke Trondheim i Chicago Det dansende hus
Freedom ship