Meny

Forfrosne rockegutter smelter tilslutt

Neste Klikk snakker med det albumaktuelle rockebandet Silverbullit om nedgravd musikk og drømmekonserten i Ulaanbaatar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simon og Jocke «in action»! (Foto: Leni Aurora Brækhus)Simon og Jocke «in action»! (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Det er en særdeles kald vinterdag.

Silverbullit har akkurat ankommet Oslo i sin tour-van. De er godt pakket inn i luer og vanter, og hutrer og klager litt på den kalde vinden.

Jeg slår meg ned sammen med vokalist Simon Ohlsson og bassist Jukka «Jocke» Rintamäki i det tomme konsertlokalet på Garage.

De forfrosne sjeler lyser opp og «tiner» litt når en av de ansatte byr på kaffe og peanøtter.

- Det beste med å være i band, forklarer Simon, er at man får sjansen til å være noen som man aldri ellers får være. Så vi har firmafest hver dag!

- Det bra å være en gjeng som jobber sammen, vi har en veldig morsom arbeidsplass. Bedre enn mange yrker der folk jobber individuelt, med fokus kun på egen karrièrer, legger Jocke til.

Bli svære og tjene massevis av penger


Bandets tredje langspiller «Arclight» har blitt godt mottatt i musikkpressen både hjemme i Sverige og her til lands. Platen ble spilt inn delvis i studio i hjembyen Gøteborg, delvis i Stockholm.

(Foto: Leni Aurora Brækhus)(Foto: Leni Aurora Brækhus)

Hva var drivkraften under innspillingen, spør jeg.

- Vårt mål da vi startet bandet var å bli store og tjene en hel masse penger, ler Simon.

- Noe som vi ikke har lyktes helt med enda.

- Men vi føler vel at vi har kommet litt nærmere målet. Vi spilte mye i Tyskland etter den første skiva, men der kan jo alle spille for tyskerne elsker liker live musikk og går på hva som helst. Vi har ikke spilt så mye i Norge før, men nå får vi spille i hele Norden. Det er gøy!

Debutplata «Silverbullit» kom i 1997, oppfølgeren «Citizen Bird» i 2001 og nå, enda fire år senere, er de altså tilbake igjen.

Hvorfor så lenge som fire år mellom hver plate?

- Vi synes ikke fire år er lenge. Det tar minst to-tre å lage en bra plate, i vårt tilfelle blir det fire, sier Jocke.

- Grunnen til at platebransjen er i krise er jo at det lages så mye «skit».- For å lage noe riktig bra trenger man tid. Man må la låtene modnes langsomt. Hvis man har hørt på låtene om og om igjen og fortsatt synes de er bra, er det låter som kan holde i ti år, ikke låter som man blir lei av etter noen måneder.

- Jamaicanske Lee Perry hadde skjønt dette, fortsetter Jocke.

- Han gikk så langt at han gravde ned sine reels så de virkelig skulle få modnes.

Men så langt har ikke dere gått?

- Nei, ikke enda, men kanskje det er en idè for neste skive, ler Jocke.

(Foto: Leni Aurora Brækhus)(Foto: Leni Aurora Brækhus)

Jocke og Simon ble kompiser da de studerte musikkvitenskap sammen, mens Anders Gustafsson (trommer) og Jon Ölmeskog (keyboard) spilte sammen i Gøteborg.

På midten av 90-tallet kom de sammen og dannet Silverbullit. Musikalsk er det mye som har endret seg på ti år.

- Vi begynte som garage/punk/rock band, inspirert av band som Stooges og Sonic. Men vi hadde mer atmosfæriske innslag allerede da, forklarer Simon.

- Og det er det vi har gått mer mot i senere tid. Mer synth og ulyd, fortsatt med en rock- nerve, men mer dempet og minimalistisk.

- Fordi vi har endret på stilen fra plate til plate, har vi veldig mange ulike fans. Selv om ikke alle gamle fans henger med på det nye, er det noen som gjør det.

- Det var 12.000 som kjøpte vår forrige plate, så denne gangen burde det gå lettere, sier Jocke.

Krystallklart


Kan dere oppsummere «Arclight» i en setning, spør jeg.

Guttene tenker hardt. Jocke gir opp mens Simon foreslår:

- Hardt, krystallklart og vakkert.

- Det er som om det har vært veldig kaldt når den ble spilt inn, den minner om en vinterdag, sier han og Jocke nikker enig.

Hvordan vil dere beskrive Silverbullits sound, for folk som ikke kjenner musikken deres?

- Det er vanskelig. Vi har ingen bestemt sound. Når vi leser det andre har skrevet om oss ramser de ofte opp en masse ulike band og ulike sjangere. Det er ikke lett å sette oss i bås.

- På plate vil jeg si at vi har mye forskjellig, det er ingen distinkt sound. Vi legger mer vekt på å ha mange bra låter. Om vi lager én og den neste kanskje er helt annerledes gjør det ingen ting, så lenge den er bra. Live høres det nok mer likt ut, forklarer Jocke.

Dere sammenligninges ofte med My Bloody Valentine, Depeche Mode, The Cure, Joy Division og New Order. Er dere enige?

- My Bloody Valentine forstår jeg godt, det er noe vi har hørt mye på, sier Jocke.

- Ellers henter vi inspirasjon fra Misfits og Glen Dansig, forteller guttene.

Tydelig stolt


New York bandet Silverapples har også vært en inspirasjonskilde, både musikalsk og når det gjelder valg av navn. Simon er tydelig stolt når han forteller at de gamle heltene for tiden jobber med en remix av Silverbullit-låta «Once Upon A Time».

En drøm i oppfyllelse altså, men hva annet drømmer dere om?

- For meg er det viktigste helt klart å komme med en bra skive til. Det holder ikke å bare lage tre - om vi lyktes med én til hadde det vært fantastisk, sier Jocke.

- Ja, det er viktig, men den store drømmen er å få til en konsert i Ulaanbaatar, i Mongolia.

- Tenk så kult; «Silverbullit live from Ulaanbaatar!», avslutter Simon.

Firmafesten


Noen timer senere er jeg tilbake på Garage i Oslo. Denne gangen står Silverbullit på scenen. Luer er byttet ut med nystylet hår, og de blåfrosne og litt tilbaketrukne svenskene fra tidligere på dagen er blitt forvandlet til energiske og svette rockere.

Jeg, og 300 andre publikummere, får være med på «firmafest» og guttene fra Gøteborg sparer ikke på kruttet.

Om Silverbullit

  • Silverbullit er: Simon Ohlsson (vokal, gitar, trommer, keyboard), Andreas Nilsson (gitar) Anders Gustafsson (trommer) Jukka Rintamäki (bass, vokal, gitar, keyboard) og Jon Ölmeskog (keyboard).

  • Diskografi: «Silverbullit» (1997), «Citizen Bird» (2001) og «Arclight» (2005).


Mer i Neste Klikk:

• Musikk

• Musikkportrettet


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:04 Million-toalett med dritt-problemer14:46 Vil ha maks reisetid til legevakt – men ikke for alle14:43 Legemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38 Skjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10 Foreslår at prøveløslatte nektes pass14:06 Norgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03 Filmregissør Knut Andersen er død13:51 Bane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51 Draghi åpner for nye rentekutt13:48 Varaordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18 Landslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04 Familien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36 Norsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36 Strammer inn regler for bommer på sideveier12:21 Nå snakker hele verden om denne norske bygda12:13 Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12 EU risikerer å bomme på klimamålene11:57 EUs handelsoverskudd med USA øker11:57 Forskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36 Snart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34 – Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33 Jemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31 Facebook lanserer egen kryptovaluta10:55 Danske forskere fant «nytt» folkeslag10:37 – Platini pågrepet i korrupsjonssak om Qatar-VM10:37 Hegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23 Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22 Ny elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20 Klima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05 EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59 To indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58 Færre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56 Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00 FN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54 Norge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35 NHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06 Tvangslovutvalget legger fram innstilling03:17 Brasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19 Swedbank fjerner toppledere i Estland01:57 Mann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33 USA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27 Abbasi-søsknene returneres til Norge01:07 Sør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40 Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30 Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09 Optimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33 Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20 DN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16 Amnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54 Caro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30 Mystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08 USA advarer mot å gi etter for Iran21:58 SV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55 Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33 Jordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02 To trakk seg da Giske fikk styreverv21:00 Østfoldbanen åpnet for trafikk20:59 Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30 Trump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50 Trump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17 Kallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35 Regjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21 Ekspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09 FNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08 Kristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06 Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58 Brann ved toglinje i Østfold17:42 – Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32 Vinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08 Båret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00 Norge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig
Siste nytt
15:04ReiseMillion-toalett med dritt-problemer14:46HelseVil ha maks reisetid til legevakt – men ikke for alle14:43Helse og livsstilLegemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38PolitikkSkjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10NorgeForeslår at prøveløslatte nektes pass14:06NorgeNorgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03KulturFilmregissør Knut Andersen er død13:51NorgeBane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51PengerDraghi åpner for nye rentekutt13:48NorgeVaraordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18SportLandslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04NorgeFamilien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36KulturNorsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36MotorStrammer inn regler for bommer på sideveier12:21ReiseNå snakker hele verden om denne norske bygda12:13SportLeddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12VerdenEU risikerer å bomme på klimamålene11:57PengerEUs handelsoverskudd med USA øker11:57Helse og livsstilForskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36KulturSnart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34Norge– Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33NorgeJemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31PengerFacebook lanserer egen kryptovaluta10:55VerdenDanske forskere fant «nytt» folkeslag10:37Sport– Platini pågrepet i korrupsjonssak om Qatar-VM10:37SportHegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23VerdenJournalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22PolitikkNy elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20PolitikkKlima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05MotorEU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59VerdenTo indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58Helse og livsstilFærre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56NorgeTruende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05PolitikkBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30PolitikkAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26PengerAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død05:00VerdenFN: 11 milliarder innbyggere i verden i 210004:54VerdenNorge når ikke opp i kåring av Europas mest innovative regioner04:35PolitikkNHO-topp refser pelsdyrvedtak04:06NorgeTvangslovutvalget legger fram innstilling03:17VerdenBrasiliansk entreprenørkjempe søker konkursbeskyttelse02:19PengerSwedbank fjerner toppledere i Estland01:57NorgeMann innrømmer delvis skyld i 15 år gammel voldtektssak01:33VerdenUSA vil sende 1.000 flere soldater til Midtøsten01:27NorgeAbbasi-søsknene returneres til Norge01:07SportSør-Korea ble slått på dårlig norsk dag, men Graham Hansen-skade bekymrer00:40SportSjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag00:30NorgeMenn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo00:09SportOptimistisk «Caro» håper å rekke åttedelsfinalen23:33SportSkytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret23:20NorgeDN: Frp godtar at bomløsning trekker ut i tid23:16VerdenAmnesty ber Egypt etterforske Mursis død22:54SportCaro ordnet VM-avansement, men måtte ut med skade22:30VerdenMystisk død: Skutt i brystet – sjanglet rundt i timevis22:08PolitikkUSA advarer mot å gi etter for Iran21:58PolitikkSV-representant politianmelder nynazistgruppe for trusler21:55SportKristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene21:33NorgeJordskred stanset rett over bebyggelse i Tromsdalen21:02PolitikkTo trakk seg da Giske fikk styreverv21:00ReisenyheterØstfoldbanen åpnet for trafikk20:59SportKassi-mareritt da TIL vant på Nadderud20:30VerdenTrump med 160 sekunders selvskryt for fire nye år19:50PolitikkTrump har satt seg på bakbena: – Norge er bekymret19:17NorgeKallmyr: – Statsråden kan ikke instruere Utlendingsnemnda om å la familien få bli18:35NorgeRegjeringspartiene klubbet ned gratis skolemat18:21VerdenEkspresident Mursi død etter kollaps i rettsmøte18:09PolitikkFNs klimaeksperter hyller skoleelevers klimastreik18:08SportKristoff sjanseløs i spurten i Sveits18:06ReisenyheterStor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ17:58ReisenyheterBrann ved toglinje i Østfold17:42Politikk– Høyreekstremt motiv bak tysk politikerdrap17:32NorgeVinstra-saken: – Å drepe virket interessant17:08PolitikkBåret bort av politiet: – De fikk fem minutter på seg17:00PolitikkNorge inn i ny EU-avtale: – Politikken har vært katastrofalt dårlig
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus