Constantine

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dra til helvete i et tullete eventyr med «høybråtensk» moral.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for sitt lille talent, ser det ut til at skuespilleren Keanu Reeves har en egen manisk dragning mot massive roller, roller hvor han egenhendig må redde verden fra ondskap.

Action-eventyret «Constantine» er intet unntak. I filmen møter vi Keanu som John Constantine, en kjederøykende, deprimert og kreftsyk demon-jakter som snart skal dø.

John har siden fødselen hatt en mørk begavelse. Han kan se djevler og engler i menneskeform. Denne heller skremmende evnen gjorde at han som ungdom prøvde å ta sitt eget liv. Som den gode katolikken han er, medfører selvmordsforsøket selvsagt evig fortapelse. Nå prøver han sitt ytterste å ta rotta på flest mulig demoner på jorda for å få en fribillett inn i himmelen.

Med seg på djevel-slaktingen har han politibetjenten Angela, som har mistet sin tvillingsøster Isabel. Hun nekter å tro at søsteren, som også var katolikk, har tatt selvmord. Resultatet er at hun insisterer på å ta turen til helvete og tilbake, via et badekar, for å sjekke om dette er sant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Djevelsk mye bilvrak i helvete. (Foto: filmweb.no)Djevelsk mye bilvrak i helvete. (Foto: filmweb.no)

Forvirret? Du er ikke den eneste.

Forbannende røykere!

For denne filmen er et salig sammensurium av kristendom, okkultisme og helse-moral. Man kan nesten lure på om Warner Bros. har tatt seg en prat med Høybråten før de skrev manuset.

Et av hovedpoengene i filmen er nemlig at hovedpersonen røyker, ergo er han fordømt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går så langt at selveste Djevelen, i form av Peter Stormare (som for øvrig er et av filmens eneste høydepunkter), forteller at han har aksjer i tobakksindustrien.

Fy dere røykere der ute!

Djevelsk selvhøytidelig

«Constantine» er basert på en tegneserie, og den tidligere musikkvideo-regissøren Francis Lawrence har forsåvidt klart å skape et eget univers som til tider virker skremmende.

Det er mulig du liker Constantine dersom du likte:


Van Helsing
Hellboy


Særlig er beskrivelsen av helvete svært så fargerik, fylt med massive flammer og krypende, skumle monstre. I tillegg finner vi overraskende nok en hel del bilvrak i de fortaptes rike. Er det sånn å forstå at syndere får med seg bilen til helvete når de dør? Eller er det bilene selv som rett og slett må brenne i helvete for sine miljøsynder?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå bare tuller jeg, men det er det derimot ingen som gjør i «Constantine».

For denne filmen tar seg selv litt for alvorlig til å bruke virkemidler som humor og ironi. Det vil si; jeg tror kanskje noen av skuespillerne innimellom forsøker seg på noen kjappe kommentarer, men de mislykkes dessverre.

Det man sitter igjen med fra denne filmen er stort sett minnet om steinansiktet til Keanu Reeves, som er djevelsk pent, men som ikke klarer å formidle en eneste følelse.