Litt.klikk: «En tid til å drepe»

Hver uke stiller vi spørsmål til aktuelle forfattere. Denne uken ikler Inge Harsten seg kvinneklær og byr på blodig krim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navn:Inge Harsten

Alder:61 år


Sivilstatus:Grundig skilt, et par ganger; med to voksne sønner fra første ekteskap.

Hvor var du da du skrev boka?- I Birmingham, Belfast, Istanbul og Risør. Det aller meste av tiden, Risør.

Hvem tenkte du på da du skrev boka?- Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Terje Vigen, en del berømte franske transseksuelle og meg selv.

Hvilken type PC-skrev du boka på?


- Bærbar Toshiba, Win98 av gammel type. Bruker den fortsatt, den dekker mine behov hva gjelder den slags. Har utelukkende et praktisk forhold til slikt.

Hvordan valgte du bokas tittel?


- Har alltid elsket de første versene fra Forkynneren, kap 3. Dette at: Alt har sin faste tid. For min hovedperson er det: en tid til å drepe. Det har blitt slik for henne, av grunner som etter hvert burde bli åpenbare for leseren.


Hvilken bok skulle du ønske du hadde skrevet?


- «Kjærlighet i koleraens tid». En umulig tanke naturligvis, ingen andre enn Marques får til noe slikt. Heller ingen av de mange andre som prøver.

Hvilken bok har du aldri klart å fullføre?


- Med tanke på å lese: «Moby Dick». Med tanke på å skrive: En spenningsroman om katastrofen som rammet palestinerne i 1948. Er kanskje i ferd med å få det til, i alle fall forløperen til en slik.


Hvilken bok ville du tatt med deg dersom bokhylla brant?


- «The Valleys of the Assassins: and Other Persian Travels» av Freya Stark. Så kunne jeg reist i hennes fotspor, der jeg slapp inn, mens biblioteket og resten av huset ble gjenoppbygd.


Hvilken CD passer best som soundtrack til boka?


- Bruce Springsteens «Chimes of Freedom» fra 1988, på grunn av praktversjonen han har av Dylans sang. En får håp av slikt. Kanskje et urealistisk håp, men likevel.

Oppsummer boka i en setning.


- Salige er de som hungrer og tørster etter rettferdigheten, for de skal mettes.

Hvilken skuespiller passer best til å spille hovedpersonen i boka?


- Paprika Steen. (Dansk skuespiller, red.anm.)

Hvilken norsk person skulle du ønske hadde boka på nattbordet?


- Den til enhver tid ansvarlige Helse- og omsorgsminister i riket.

«En tid til å drepe»

En spenningsroman som ikke «bare» er krim. En noe innviklet historie som spenner seg over hele Europa, som også forteller om et annet mysterium...Er den farlige morderen mann eller kvinne? Eller kanskje litt begge deler? Gåtene som skal løses er mer innviklet enn noen kunne forestille seg, og mens norsk politi sammen med Interpol jakter på en snikskytter gjennom Europas storbyer og den Italienske riviera, kommer den grusomme historien til en drapsmaskin fram i lyset...


Inge Harsten


Inge Harsten debuterer i April med krimboken «En tid til å drepe» på Aschehoug Forlag, sekstien år gammel. Han er selv en spennende person og lever ut sine egne mysterium...

(Kilde: Aschehoug.no)Personvernpolicy