Blog & go - den nye trenden

Stadig flere arbeidstakere opplever hva som ligger i begrepet «Blog & Go». Neste klikk tar pulsen på bloggosfæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dristig? Dristig nok til å få sparken.Dristig? Dristig nok til å få sparken.

Blogging kan være farlig for jobben din. «Blog and Go» er den nye trenden i USA.

Mark Jen fikk drømmejobben i Google, og fikk sparken mindre enn to uker senere. Hans forbrytelse?

Han snakket frimodig i vei om forholdene på den nye arbeidsplassen i sin weblogg.

Ellen Simonetti presenterte seg som en frimodig «Queen of the Sky» når hun var flyvertinne i Delta Airlines.

Nå er hun ikke lenger flyvertinne.

Årsaken er det noen svært tilknappede og humørløse mennesker vil kunne kalle «dristige bilder» av henne.

CNN Money skriver om farene ved blogging på arbeidsplassen (Blogging is all fun and games, until the boss finds out) (uten å nevne sin egen interne disiplinærsak - se under).

Artikkelen viser til at det er lettere enn folk tror å få sparken i USA. Såfremt du ikke får beskjed om at du har feil kjønn, rase eller seksuell legning har du ingenting du skulle ha sagt dersom sjefen får avsmak for deg. Du kan gå på timen, og du kan få sparken på timen.

Bloggere har ofte en oppkonstruert idé om at de er beskyttet av loven om ytringsfrihet. Det er de, men de er ikke beskyttet mot å få sparken for å ytre seg i frihet.

Hva gjelder Mark Jen tar han det ikke så tungt. Han greide å gjøre seg selv upopulær på bare 11 dager, men rakk til gjengjeld å oppnå masse berømmelse. I dette intervjuet fremgår det med all mulig tydelighet at Mark ikke er tungsindig.

CNN-redaktør blogget ut av jobben


Rony Abovitz (34) lyttet til en debatt i Davos den 28. januar, hvor CNNs nyhetsredaktør Eason Jordan også deltok. Seansen var ikke ment for offentligheten. I diskusjonen hevdet Jordan at han visste om 12 journalister i Irak som amerikanske soldater med vilje hadde skutt og drept. Jordan ble spurt om dette var noe CNN har rapportert om, og måtte svare nei. Han ble spurt om han hadde håndfaste bevis, og trakk seg deretter mer eller mindre fra uttalelsene.

Abovitz rapportere om episoden på sin blogg, og historien aksellererte. Til tross for at Jordans påstander ikke er helt uten substans, ble han sparket fra CNN som følge av bloggen. (Kilde: MediaGuardian via Kampanje.)

Personvernpolicy