Søkemotor med klart svar

Nettet er et skattkammer av nyttige og unyttige verktøy, tjenester og nettsteder. Neste Klikk viser deg perlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva ser du etter?Hva ser du etter?

Dagens nettperle er Answers.com, en søkemotor tidligere kjent som Gurunet.

Der Google og andre søkemotorer gir deg lange lister med nettsteder som inneholder ordet eller ordene du søkte etter, gir Answers.com deg klarere og tydeligere svar.

Nettstedet har et leksikon med over en million oppslagsord som basis.

Du kan bruke Answers.com via din nettleser, via plug-ins (både til IE og Firefox), og også via en liten applikasjon som legger seg ned i høyre skjermhjørne. Dette programmet, kalt 1-Click Answers, lar deg alt-klikke på et hvilket som helst ord i et hvilket som helst program. Når du klikker, popper den opp med en omfattende forklaring, i tillegg til kategoriserte lenker til blogger, bedrifter, omtaler og annet av det du måtte lete etter.

Vi testet med ordet «DNA», som i tillegg til en omfattende artikkel om genteori, spør om du kanskje mener DNA (Det Norske Arbeiderparti), det børsnoterte amerikanske selskapet Genentech, eller kanskje bandet som kaller seg DNA?

I tillegg får du automatisk tilgang til hva fem søkemotorer mener om DNA, fra web, bildedatabasen til Google, nyheter, Technoratis bloggsamling og produkter fra Amazon.com.

Du finner Answers.com på -- ja, nettopp -- http://www.Answers.com.


Tidligere nettperler


Tips oss gjerne om nettperler du vil dele med andre.

Personvernpolicy