Lovende nettflørt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leter du etter kjærlighet? Nettet kan være et bra sted å starte jakten på romantikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom Hanks flørtet med Meg Ryan i «You Got Mail». (Foto: youvegotmail.com)Tom Hanks flørtet med Meg Ryan i «You Got Mail». (Foto: youvegotmail.com)

Før var kontaktannonser og nettdating noe som mer foregikk i det skjulte, noe litt flaut som man ikke snakket om. Dette er i ferd med å forandre seg.

Og skal vi tro nyere forskning, har forhold som startet med nettdating like gode forutsetninger for å vare som andre forhold.


Forskning.no melder i dag
om Dr. Jeff Gavin og kollegaene hans fra University of Bath som har gjort en undersøkelse på 229 mennesker som søkte partnere på nettet.

Det viste seg at 94 prosent av de spurte traff e-partneren sin igjen etter det første virkelige møtet. Forholdene varte gjennomsnittlig i sju måneder, og 18 prosent av dem strakk seg over mer enn et år.


- Det ser ut til at disse forholdene er like vellykkede som de som dannes på mer konvensjonelle måter, sier Gavin i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indre cyber-skjønnhet

Forskningen viste også at menn kanskje slipper seg mer løs online enn i «real life».

- Vi oppdaget at menn hadde en tendens til å bli mer engasjert i nettforholdene enn damer, sier Gavin. Dette skjer muligens fordi anonymiteten ga dem bedre mulighet til å uttrykke følelsene sine enn i det virkelige livet.

Utseende skal ikke ha spilt en stor rolle blant nettdaterne.

- Folk skydde unna nettkameraer fordi de følte det var viktig å ikke se partneren en stund. Det er noe spesielt med tekstbaserte forhold, sier Gavin, som er en autoritet på nettbaserte møteplasser. Han har publisert flere artikler om emnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siler kandidatene

Neste klikk snakket med «Renate» og «Eirik», som begge har vært aktive innen nettdating. De er til dels enige i Dr. Gavins tolkning av resultatene fra undersøkelsen.

- Jeg tror helt klart at nett-forhold har vel så gode forutsetninger for å overleve som andre forhold, sier Renate.

- Fordelen med online-dating er at man kan «sile» folk på en mye enklere måte. Du kan spørre rett ut om viktige ting som barn og framtidsplaner før dere møtes. Det er bedre enn å sjekke opp totalt fremmede på by'n, for så å finne ut at de ikke har de samme interessene som deg selv i det hele tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Homofile Eirik har også gode erfaringer med dating på Internett.

- Jeg tror kanskje mange gutter føler de kan dele mer av følelseslivet sitt når de slipper å sitte rett overfor noen de forteller sine hemmeligheter til. Og skulle det ikke være et forhold man er ute etter, så tar jeg heller en «one night-stand» med en jeg treffer på nett foran et ukjent menneske jeg treffer på byen en fuktig kveld, sier han.

Alle Eiriks nettflørter har imidlertid ikke vært like perfekt.

- Jeg har hatt par småkjedelige første- og eneste-dater. Det tror jeg du vil høre fra ganske mange som har datet på nett. Men er man oppegående, så er det ikke noe problem å luke ut raringene, hehe.