Bondevik føler ingen skyld

Bondevik sier at han ikke har noe å skjule når det gjelder hans forhold til noen av Norges rikeste forretningsmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik har ikke dårlig samvittighet. (Foto: Statsministerens kontor)Bondevik har ikke dårlig samvittighet. (Foto: Statsministerens kontor)

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) sier at han ikke har prøvd å stoppe det mye omtalte

Brennpunkt-programmet

som skal vises på NRK i kveld. Programmet stiller spørsmål ved om mektige næringsinteresser kan kjøpe seg politisk innflytelse.


- Men jeg reagerte skarpt på utkastet som inneholdt flere direkte feil og påstander det ikke var grunnlag for, sier Bondevik til NTB

I følge NRK

har man hatt det travelt på Statsministerens kontor etter at det ble avslørt at Brennpukt skulle lage et program med utgangspunkt i forholdet mellom Bondevik og mektige ungdomsvenner. Venner som også har støttet partiet økonomisk.

Det er særlig forholdet til to av statsministerens ungdomsvenner fra Molde, kompanjongene Erik Berg og Stig Olav Jacobsen, som hver er god for over 700 millioner som blir belyst i programmet. Det bli også satt spørsmål til Bondeviks vennskap til matmilliardær Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke.

- Politikere må tåle kritisk søkelys, men det må bygge på fakta og ikke på skjeve, feilaktige framstillinger, sier Bondevik til NTB.

NRK melder at statsministeren tar saken svært alvorlig. I et dokument kalt «Faktaark - Brennpunkt 15. februar» tilbakeviser statssekretær Gunnar Husan påstandene i tv-programmet over tre tettskrevne sider. Når NTB møtte Bondevik i Israel i går ba han om å få alle sine sitater på bånd.

- Jeg har ikke noe å skjule og har ikke dårlig samvittighet for noe, legger Bondevik til.


"Brennpunkt" vises på NRK 1 klokka 20.25.


Personvernpolicy