Enda en utfordring for sterkt prøvede menn

Ikke før er morsdagen over, så kommer Valentinsdag, og gutta må ut og vise omsorg igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valentinsdagen - en forvirrende dag for hardt prøvede menn.Valentinsdagen - en forvirrende dag for hardt prøvede menn.

Valentinsdag, som faller på 14. februar, er dagen da elskende forteller den utkårede om sin kjærlighet. De siste årene har vi i stadig større grad importert denne dagen, som for mange allerede sterkt prøvede menn nok fremstår som enda et krav om å gi omsorg og oppmerksomhet.

Men det kan jo hende vi blir bedre mennesker av å mestre utfordringene.

Bakgrunnen for hvorfor denne dagen feires er skjult i et skjær av mystikk. Det eneste vi vet er at det har med en helgen, kalt sankt Valentin, å gjøre. Men ingen vet hvilken av de tre sankt Valentinene - som alle led martyrdøden - det er vi feirer.

Les hva Wikipedia og History Channel har å fortelle om dagen.

Det eneste vi vet er at det er god butikk for produsenter av valentinskort. Det sendes omkring en milliard slike kort mellom elskende denne dagen.

Men ikke så mange i Norge. Syv at ti norske menn er nemlig ukjent med denne skikken, i følge VG.

Særlig er menn i 40-åra ganske langt i bakleksa, og har slett ikke skjønt at dette er en spesiell dag. Dette er den gruppen som etter mange år med kraftige ekteskapelige baksmell den andre søndagen i februar, endelig har fått med seg at nettopp den søndagen er morsdagen. Nå kommer altså denne mystiske Sankt Valentin og sørger for at man etter å sørget for en dugelig oppvartning på morsdagen, i tillegg må overøse sin kvinne med kjærlighetserklæringer på Valentinsdagen.

En sær form for feiring av Valentinsdagen ble planlagt av Gerald Krein. Han har overtalt mer enn 30 andre til å begå selvmord i løpet av dagen, skriver Dagbladet.

Måtte din mandag 14. februar likevel bli full av kjærlighet og varme tanker.


Personvernpolicy