digme.net - en gullgruve

Neste Klikk har besøkt digme.net, og deler ut den første sekser i Norskbloggens historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOTEMUS: Digme.net skriver om teknologi, for eksempel motemus.MOTEMUS: Digme.net skriver om teknologi, for eksempel motemus.

Norskbloggens utvalgte blogg denne uken bærer det fulle navn «digme: blogg - digitale medier - digitale meninger».

Bloggen lages av selskapet DIGME AS , ledet av Håkon Styri. Det er et konsulentselskap som «fokuserer på multimedia, e-handel, sikkerhet og forretnings­utvikling innen elektronisk næringsliv», i følge nettstedet selv.


Hva bloggen Digme skal fokusere på fremgår ikke spesielt, men det du kan lese i Digme er definitivt i tråd med ovenstående beskrivelse av forretningsområdet. Faktum er at digme.net og Digme AS går sammen som hånd i hanske.

digme

Blogger:

Håkon Styri

URL:

http://www.digme.net

Pluss

  • Troverdighet
  • Fokus
  • Originalitet

Minus

  • Design


Innhold

For deg som vil ha tanker og harde fakta om det som rører seg på og rundt Internett og beslektet teknologi, er digme.net en juvel. Håkon Styri har troverdighet, innsikt, faglig tyngde og genuin interesse for det han skriver om, og han presenterer stoffet med sikker penn, uten dikkedarer, men ofte med et skjevt smil.

Bloggen er ofte tidlig ute med oppfølging av aktuelle saker. MP3-loven som ble fremmet sist uke er et eksempel.

Dette er en blogg jeg og sikkert mange andre gjerne stikker innom før jeg bestemmer meg for hva jeg skal mene om aktuelle saker. Å lese hva Styri mener gir god bakgrunn for egne meninger.

Han har dessuten ofte originale innfallsvinkler til stoffet som man ikke finner andre steder.

Terningkast: 6

Språk

Språket er stort sett feilfritt og Styri skriver godt, men ikke fantastisk godt.

Terningkast: 5

Frekvens

Dersom du stikker innom denne bloggen med noen dagers mellomrom, finner du stort sett alltid noe nytt. Den oppdateres ikke nødvendigvis daglig, men det går sjelden mange dager

Terningkast: 5

Fokus

Med fokuset definert å være «multimedia, e-handel, sikkerhet og forretnings­utvikling innen elektronisk næringsliv » treffer digme.net svært bra. 100 prosent fokus.

Terningkast: 6

Originalitet

Denne bloggen har mye originalt innhold i den forstand at aktuelle saker settes i et nytt perspektiv. Styri kommer relativt ofte med overraskende og originale innfallsvinkler til aktualitetene han tar opp.

Like ofte er sakene rene referanser til andre saker, uten sterk verdiøkning fra Styris side. Disse sakene er ofte ting jeg ikke lett snubler over på nettet ellers, eksempelvis historien syngende kantmerking på japanske veier og spørsmålet om dette kunne være noe for vederlagsjegerne hos Tono, eller denne historien om gravende grasrotjournalister.

Terningkast: 5

Kilder og merverdi

Styris blogg er en gullgruve av lenker til andre nettsteder. Han oppgir konsekvent kilder og tilfører ofte merverdi før han sender deg videre til opphavsstedet.

Terningkast: 6

Design

Designet er enkelt og upretensiøst, et standard-design fra Typepad, om jeg ikke tar helt feil. Fordelen er at det er enkelt å finne fram, ulempen at det ikke er spesielt pirrende.


Terningkast: 3

Totalinntrykk

Styris blogg er obligatorisk for deg som vil følge med i hva som skjer på nett. Den er ofte svært aktuell og ajour innenfor de områder den har satt seg fore å dekke, og presenterer et innhold av høy kvalitet.

Skulle noe trekke ned er det designet. Dette vektlegges imidlertid ikke sterkt i vår totalvurdering.

Digme.net er den første bloggen i Norskbloggens korte historie som får

terningkast: 6


Norskbloggen

Norskbloggen tar bloggerne på alvor. Her anmelder vi norske blogger, som andre anmelder restauranter og kinobesøk.Mange bloggere anser seg - med en viss rett - som representanter for «den femte statsmakt». Norskbloggen tar disse bloggerne på alvor. Bloggosfæren er et nødvendig korrektiv til de andre «statsmaktene», særlig den fjerde, nemlig pressen. Mange bloggere er usedvanlig skarpe og nådeløse i sin kritikk av medier, journalister, politikere og andre. Dette er positivt. Pressen har godt av et slikt korrektiv.

Men den som kritiserer, må også tåle kritikk.

En klassisk blogg er referanser til interessante debatter, artikler og nettsteder innenfor et tematisk område, ispedd bloggerens kommentarer og meninger. En nettdagbok er mer innadvendt, og beskriver bloggerens daglige gjøremål og tanker omkring eget liv. Norskbloggen fokuserer først og fremst på de klassiske bloggene, selv om overgangene kan være glidende.

Disse er anmeldt til nå

Terningkast: 6

• 14.02.05: digme.net

Terningkast: 5


• 07.02.05: document.no/weblogg
• 17.01.04: tittel er for pyser
• 20.12.04: kristiane.org

Terningkast: 4


• 10.01.05: Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på
• 13.12.04: Brukaropplevingar.com

Terningkast: 3


• 03.01.05: paradoxiadotorg

Terningkast: 2


• 24.01.05: XP.no - The Gadget Report
• 31.01.05: Kristin (Halvorsen)s side

Slik vurderer vi:

Kriteriene vi legger vekt på i Norskbloggen er:

Språk:

Vi omtaler bare norskspråklige blogger i Norskbloggen. Godt språk uten for mange trykkfeil er bra.

Innhold:

Pubertale dagboksnotater er ikke nødvendigvis juryens favorittlektyre, ei heller nitide beskrivelser av dine morgenritualer eller hva du spiste til middag i går. Men: Det du skriver er mindre viktig enn måten du skriver det på. Vi er ikke fremmed for tanken om at en velskrevet fjortisblogg kan være mer verdt på Norskbloggen enn en seriøs, klok og innsiktsfull, men dødskjedelig «voksenblogg».

Frekvens:

Blogger hvor de siste postingene er fra september 2002 fanger ikke umiddelbart vår interesse. Gi oss ferskvare.

Fokus:

Hvis bloggen oppgir å handle om et et spesielt tema, gir det ofte pluss i margen. Greier du dessuten å holde fokus på temaet ditt, ligger du enda bedre an.

Originalitet

. Originale krumspring, humor, selvironi, kreativitet - alt dette trekker opp.

Kilder og merverdi:

Hvis du skriver om noe du leste et sted, så pek til kilden og sørg for at det gir litt ekstra verdi å lese din sak i stedet - eller i tillegg.

Design:

Skjønnheten kommer innenfra, og det er ikke sikkert at fasaden er din sterke side. Det skal ikke tale imot deg, så vi legger ikke all verdens vekt på designet i totalvurderingen.

Totalinntrykk

:

Sluttkarakteren er ikke bare utledet av de foregående karakterene, men søker å gi et bilde av det helhetlige inntrykket vi sitter igjen med - kriteriene over og alt annet tatt med i betraktningen.

Tips oss


Neste Norskbloggen kommer neste gang. Tips oss hvis du har noen gode kandidater.


Personvernpolicy