Norges fineste hjerter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske barn har tegnet sine spesielle hjerter på valentinsdagen. Her er noen av de fineste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) som står bak den landsomfattende tegnekonkurransen hvor barn ble oppfordret til å sende inn sine beste tegninger av hjerter. Over 6000 tegninger har vært vurdert i konkurransen, og i dag ble de stolte vinnerne kåret.


  • Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) er en landsomfattende frivillig organisasjon som jobber for å gi barn med hjertefeil og deres familier best mulig livskvalitet. FFHB hjelper og støtter familier som har mistet sitt hjertebarn.



Juryen bestod av illustratør Ane Reppe, Gunnar Aune ved Kunsthøgskolen i Oslo, senterleder ved Oslo City, Sturla Tune, og generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn, Annie Bjørnarheim. De forteller at de hadde en vanskelig oppgave da de skulle kåre vinnerne.

- Noen har gjengitt hjerteformen med streng disiplin, detaljrikdom og nøyaktighet, andre med varme, fantasi og innlevelse, sier førsteamanuensis Gunnar Aune.

Stolte vinnere

De stolte vinnerne er Tor-André Larsen i 1. klasse på Blokken skole, Adrian Norheim Kaasa på Tveiten skole i Notodden og Frida Marie Karlsen på Seløy skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tegningene vil bli utstilt i flere gallerier i Norge, og kommer til å prege veggene og glede både barn og voksne på flere sykehus. Vi har også fått inn 230.000 kroner på Livsgledeprosjektet vårt gjennom en stor innsamling på Oslo City. Disse pengene skal brukes til festdager for barn på sykehus, sier informasjonsleder Anette Bjerke til VG.


Barnehjertedag

Den internasjonale bakgrunnen for markeringen av «barnehjertedagen» stammer fra 1999. Da tok Jeannine Imperati fra Connecticut initiativet til en årlig markering for å øke oppmerksomheten mot medfødt hjertesykdom hos barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeannine er selv mor til et barn med medfødt hjertesykdom, og hennes motivasjon var å samle inn økonomiske midler slik at behandling og omsorg for denne pasientgruppen kunne bli bedre. Valentine's Day - 14. februar - ble valgt som «markeringsdag».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert år blir det født mellom 500 og 600 barn med hjertefeil i Norge. Det lever rundt 8000 barn og unge under 18 år med hjertefeil i Norge i dag.

Adrian Norheim Kaasa fra Tveiten skole i Notodden:«Adrian løfter den velkjente hjerteformen opp til et kunstnerisk uttrykk gjennom styrke, kraft og et spennende fargespill».Adrian Norheim Kaasa fra Tveiten skole i Notodden:«Adrian løfter den velkjente hjerteformen opp til et kunstnerisk uttrykk gjennom styrke, kraft og et spennende fargespill».


Frida Marie Karlsen på Seløy skole: «Frida Marie har ved hjelp av sort, hvitt og rødt maktet å gi den klassiske hjerteformen et sterkt uttrykk. Hjertet utmerket seg også i sin struktur».Frida Marie Karlsen på Seløy skole: «Frida Marie har ved hjelp av sort, hvitt og rødt maktet å gi den klassiske hjerteformen et sterkt uttrykk. Hjertet utmerket seg også i sin struktur».


Tor-André Larsen i 1. klasse på Blokken skole: «Tor-Andre har med enkle grep gitt hjerteformen et poetisk uttrykk som sjarmerte juryen»Tor-André Larsen i 1. klasse på Blokken skole: «Tor-Andre har med enkle grep gitt hjerteformen et poetisk uttrykk som sjarmerte juryen»