Nå kan drøm bli virkelighet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frokostsalen på SAS Radisson Royal ble til et aldri så lite live-inferno da stipendet skulle deles ut for første gang i by:Larms historie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

By:Larms tre dager i Stavanger nærmer seg slutten. Vel 90 band har fått vist seg frem for nasjonal og internasjonal presse, og generellt musikkinteresserte.

Da er det tid for belønning.



I år er første gang by:Larm gir en slik gavepakke til et band som er stemt frem av en jury bestående av etablerte artister. Og som seg hør og bør, om enn noe forsinket, ble prisen utdelt til stor glede til:

Lumsk, et folk-rock-metal-band som ble fremhevet for sin særpregenhet og egenart, med et ferdigutviklet sound.

WEs vokalist Thomas Felberg og Danny Young, trommis i Gluecifer, delte ut prisen.

Det lå også litt i kortene at det ville bli et metalband som stakk av med stipendet på vel en halv million kroner. By:Larm i Stavanger har hatt sterk fokus på metal og goth dette året.

I tillegg ble platearbeider Christer Falck valgt ut til "Årets by:Larmer", fordi juryen mente hans innstats i norsk musikk har utmerket seg det siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og sist, men ikke minst, så fikk hiphop'erne i Cam N'A-Lee "djuice publikumspris", stemt frem av publikum via sms.

Inntektene av alle sendte sms går til de flomrammede i Sørøst-Asia. Rapperne stakk av med 30.000 i kontanter samt ringetid for inntil 50.000 kroner.

Ikke minst


Årets Urørt-pris gikk til Anja (25 år, kjent fra blant annet bandet Flunk). Hun skrev sangen for fire år siden. Denne prisutdelingen var arrangert av P3 og folkejuryen var stort sett representert av publikummere, som kunne stemme frem vinneren mens Urørt-albumet snurret og gikk.

Neste Klikk følger by:Larm 2005



Les mer:
Prisdryss i Stavanger

Jeg erklærer meg herved som fan!

Kanskje kommer SirPLus?

Larm i Stavanger