Joseph med drømmejobben

Neste Klikk møtte supersjarmør og skuespiller Joseph Fiennes. En mann som elsker det han gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste klikk møtte Joseph Fiennes i Berlin. (Foto: Nils Vermund Gjerstad)Neste klikk møtte Joseph Fiennes i Berlin. (Foto: Nils Vermund Gjerstad)

- Jeg har drømmejobben, sier Joseph Fiennes om det å være skuespiller.

Neste Klikk møtte den sympatiske skuespilleren som er en av hovedattraksjonene ved den 55. filmfestivalen i Berlin. Han spiller hovedrollen i "Man to man", regissert av franske Régis Wargnier.

På torsdag åpnet filmen den populære festivalen. Dramaet handler om en skotsk forsker som på en ekspedisjon i Afrika under Viktoriatiden finner det han mener er linken mellom ape og menneske.

- Min karakter har et sterkt driv om å bli berømt og anerkjent for sitt arbeid, men den fatale feilen han begår er at han blir følelsesmessig knyttet til sitt forskningsobjekt, forklarer den britiske skuespilleren engasjert om rollen.

På spørsmål om han selv kunne bli en god forsker, rister Fiennes avkreftende på hodet.

- Det er en ting å spille en, noe helt å være en, humrer han. - jeg er mer opptatt av homøopati og å bruke plantemedisiner enn vitenskapelige produkter. Dessuten er jeg for glad i skuespiller-yrket til å kunne bytte det ut med noe annet.

Joseph spiller hovedrollen i Joseph spiller hovedrollen i "Man to Man". (Foto: mantomanmovie.com)

- Jeg trives som kommunikator, og jeg elsker å være sammen med andre mennesker, jeg elsker å være på filmsett, jeg elsker fortellinger og jeg elsker å skape en visjon sammen med andre, fortsetter han med overbevisning.

- Av og til føler jeg det som om en hånd kom ut av himmelen, plukket meg opp og satte meg av i skuespilleravdelingen. Hehe!

Historiske drama


34-åringen har etter hvert nesten gjort det til et varemerke å spille
sterke karakterer i historiske drama. I filmer som Elizabeth (1998), Shakespeare in Love (1998), Fiende ved porten (2001), Luther (2003), Kjøpmannen i Venezia (2004) og nå sist altså Man to man har han gjort en hederlig innsats.

- Det er mer eller mindre enn tilfeldighet at det har blitt så mye historiske drama, sier han selv.

Derimot innrømmer han at det kan være komplisert å gjøre intime

Den populære skuespilleren tar seg tid til å skrive autografer. (Foto: Nils Vermund Gjerstad)Den populære skuespilleren tar seg tid til å skrive autografer. (Foto: Nils Vermund Gjerstad)

scener med så mange flotte kvinner han har spilt mot, som Cate Blanchett, Rachel Weisz og Kristin Scott Thomas.

- Det er vanskelig, men om jeg ikke hadde klart å distansere meg til det ville jeg ikke vart særlig lenge i denne jobben.

Beundrer storebror


Joseph Fiennes føler heller ikke at han kommer for mye i skyggen av sin litt mer berømte bror, Ralph Fiennes.

- Jeg beundrer Ralph for hans arbeid, både på scene og film, nikker Joseph. Selv om han ikke er broren min ville jeg fortsatt være en fan av ham. Han har alltid vært en stor inspirasjon for meg

Men han må innrømme at det kan være litt irriterende når folk kommer bort til ham og sier "An autograph please, Ralph!" Men som alt annet
tar Joseph også dette med et stort smil.Personvernpolicy