Svigers er aller verst

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flaue øyeblikk som passer best på DVD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg kan tenke meg en hel rekke morsommere oversettelser av tittelen «Meet The Fockers» til norsk enn «Svigers er aller verst»: «Forhud i fondy», «Hjelp, bestefar ammer» eller «Hjelp, foreldrene mine har sex» er bare noen.


Det er nok å ta av, for denne komedien er nemlig basert på veldig enkle små-sketsjer, som alle bunner og grunner i én tankegang: Sex er flaut. Og skal vi tro det vi hører om amerikanerne gjennom media så er sex «over there» både fryktelig flaut og syndig. Se bare på hvordan den stakkars puppen til Janet Jackson har fått gjennomgå.


«Hvordan i alle dager havnet vi her gamle ørn?» (Foto: filmweb.no)«Hvordan i alle dager havnet vi her gamle ørn?» (Foto: filmweb.no)

I forrige film «Slekten er verst» skulle Gaylord Focker (Ben Stiller) møte forloveden Pams (Teri Polo) mildt sagt autoritære pappa (Robert De Niro) og smånevrotiske mamma (Blythe Danner).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Denne gangen er det hakket verre. Nå skal nemlig Gaylords kommende svigerforeldre være med til Florida for å møte mamma og pappa Focker (Dustin Hoffman og Barbra Streisand). Focker-familien består av to herlig frigjorte sjeler som stort sett er opptatt av orgasmer og gode drinker.


Det oppstår selvsagt et totalt kulturkrasj når hippiene skal sosialisere med de superstreite foreldrene til Pam. På toppen av det hele er Gaylords kommende svigerfar fullstendig paranoid og sykelig opptatt av sitt lille barnebarn som også er med på turen.


Du skjønner tegningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Herfra hakker filmen seg avgårde med spøker som alle inneholder enten sex, bæsj, banning og pinlige forsnakkelser. Helst alt på en gang.


You Talkin' To Me?

Det er mulig du liker «Slekten er aller verst» dersom du likte:

Det er ingenting å utsette på skuespillerne, som gjør så godt de kan med det manuset de har fått.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Både Barbra Streisand og Dustin Hoffman gir alt, og redder denne filmen fra å bli fullstendig platt. Rober De Niro ser mest av alt ut som om han ikke vil være med i filmen. Og det skjønner jeg. For jeg må jo innrømme at hjertet mitt blør når gamle helter som De Niro og Hoffmann befinner seg sammen i en film som baserer seg på at publikum har en følesesmessig alder på 13.


Det er særlig De Niro som skuffer, og det er ikke første gang. Etter min mening må noen rett og slett gripe inn i «Bobby's» karrière og umyndiggjøre ham, grunnet enten ekstrem pengehunger eller rett og slett yrkesmessig blackout.


«Svigers er aller verst» inneholder selvsagt morsomme øyeblikk. Jeg mener; hovedpersonen heter jo tross alt «Gaylord Focker», og det er jo nesten ingen grenser for hvor mye gøy man kan ha med det navnet.



Selv om vi nordmenn kanskje ikke synes sex er så veldig flaut, er denne komedien alt i alt en helt grei meningsløs knisefilm. Men vent til den kommer på DVD eller som søndagsfilm på TV3.