Mann pågrepet for kidnappingen av Fabian Bengtsson

Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk mann har blitt pågrepet for kidnappingen av Sibadirektøren Fabian Bengtsson. Den mistenkte ble pågrepet i utlandet, skriver svenske aviser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Mannen som i går ble siktet for å ha deltatt i bortføringen av den svenske milliardærarvingen Fabian Bengtsson, er nå pågrepet, skriver svenske aviser i dag.

Den mistenkte er omtalt som en kjent, svensk våpenmann og skal ha tilknytning til Gøteborg, der Bengtsson ble bortført 17. januar. Han er tidligere dømt for brudd på våpenloven.

Ifølge Expressen vet politiet hvem resten av kidnapperne er. Det skal dreie seg om en gruppe grovt kriminelle som tilhører en mafialiknende organisasjon i Gøteborg.

På sine nettsider skriver Aftonbladet at politiet jager ytterligere én person mistenkt for å deltatt i kidnappingen. Mannen som kalles Johnny er etterlyst via Interpol. Han blir nå søkt etter i Litauen og England.

Politiet regner med å pågripe enda flere mistenkte i løpet av dagen.


Fabian Bengtsson er administrerende direktør i hjemmeelektronikk-kjeden Siba og sønn av kjedens konsernsjef Bengt Bengtsson. Bengtson-familien er selskapets eneeiere og skal være god for over to milliarder kroner. Selskapet har varehus i Stavanger, Oslo, Trondheim og på Liertoppen i Norge, i tillegg til 35 varehus i Sverige.