Kamera kan ikke koke kaffe

Canon har lansert et nytt 3,3 megapiksel kompaktkamera. Det koker ikke kaffe, men det er visst det eneste det ikke kan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canons nye PowershotCanons nye Powershot

For listen over egenskaper ved Canon Powershot A510 er lang og imponerende.

Kameraet har ikke mindre enn 20 opptaksprogrammer, VGA videoopptak, kraftig zoomblits, utvidede funksjoner for direkte utskrift, samt mulighet for vanntett hus og optiske forsatser som ekstrautstyr.

Det er 13% mindre og 20% lettere enn sin forgjenger PowerShot A75. Den utvidede telen gir objektivet bildevinkler som tilsvarer 35-140 mm brennvidde i et kamera for 35 mm film, med f/2,6-5,5 i lysstyrke.

Objektivet er utstyrt med et nytt strømbesparende optisk system der de bakre linseelementer benyttes for effektiv fokusinnstilling. Også blitsen og den optiske søkeren har fått forbedrede konstruksjoner

«Special Scene»

Og slik ser det ut bakfraOg slik ser det ut bakfra

De 20 opptaksprogrammene inkluderer åtte «Special Scene» programmer som gjør det enklere å oppnå perfekte resultater under vanskelige lysforhold ved å optimalisere kameraets hvitbalanse, eksponering og andre innstillinger for definerte opptakssituasjoner.

De motivrelaterte programmene inkluderer «fyrverkeri», «løvverk», «strand», «snø», «under vann» (for bruk med undervannshus) «barn og kjæledyr» og «kveldsbilder». Levende video kan tas opp med inntil tre minutter lange sekvenser med lyd, og det finnes mulighet for å redigere opptakene i kameraet. Det finnes også manuelle innstillinger for individuell kontroll over hvitbalansen, eksponeringen og lukkertiden.

Kameraet har dessuten en ny «Hold»-funksjon, som gjør det mulig å forlenge visningen av det fotograferte bildet i ubegrenset tid på den store 1,8" LCD-skjermen, samt slette bilder uten å stille kameraet om til avspillingsinnstilling. Et trykk på utløseren er nok til at kameraet returnerer til opptaksinnstilling, klart til neste bilde. Betjeningskomforten er også forbedret gjennom enklere og mer intuitiv plassering av betjeningsknappene.

Flytende rør og zoomblits

En viktig egenskap ved PowerShot A510 er mekanismen med flytende objektivrør, som gir betydelig gevinst ved bruk av vidvinkel- og teleforsatser som ekstrautstyr. Løsningen innebærer at de optiske elementene tillates minimal parallell forskyvning i forhold til bildebrikkens overflate, slik at forsatsene holdes presis på linje med den optiske akse for å sikre perfekt skarphet.

Med denne lanseringen introduserer Canon en zoomblits i digitalkamerafamilien. For å oppnå lengre rekkevidde er blitsens reflektor koblet til zoom-mekanismen, slik at spredningsvinkelen for blitslyset blir smalere når zoomen stilles mot tele. Det nye tilbehøret, High Power Flash HF-DC1, utvider mulighetene ytterligere for fotografering innendørs og i kveldsmørket. Med ledetall 18 (m, ISO 100) vil denne slaveblitsen automatisk avfyres synkront med kameraets blits, uten hensyn til eventuelle forhåndsblink. Den kan stilles til tre effektstyrker, tilpasset kameraets blenderinnstilling. Blitsen festes med en medfølgende brakett, som også tillater at både kameraet og blitsen kan festes til et stativ.

Utskrift

Kameraet er utstyrt med Canons Print/Share-knapp, som lyser så snart kameraets USB-kontakt er korrekt tilkoblet en PictBridge-kompatibel skriver. Et trykk på knappen setter i gang en utskrift. Print/Share-finessen gir også enkel overføring til en Windows PC.

Når kameraet er tilkoblet spesielle Canon-skrivere vil du kunne skrive ut et bilde på 85 sekunder, uten å måtte overføre bildet til en PC først. I tillegg har det utvidede utskriftsfunksjoner for eksempel en «Movie Print» modus, som deler en utvalgt videosekvens i like store deler og setter sammen opptil 63 indeksbilder fra opptaket til ett bilde i ca. 10x15 cm postkortformat. Denne finessen er perfekt for å analysere for eksempel et skihopp, et golfslag eller en tennisserve. Det er også mulig å lage en «ID Photo Print», der et antall holdbare passbilder (med valgfri høyde og bredde) kan skrives ut på ett enkelt ark.

Autofokus

Kameraets AiAF system har ni målepunkter, og lover rett fokus selv om hovedmotivet ikke befinner seg i sentrum av bildet. Fotografen kan også benytte autofokus med ett enkelt fokuspunkt i sentrum - eller manuell fokusering. En AF hjelpelampe hjelper til med å oppnå fokus også i svakt belyste omgivelser og objektivet kan fokusere helt ned til 5 cm avstand. Blitsen kan synkronisere med langsomme lukkertider og har anti-røde-øyne-funksjon. Serieopptak med 2,3 bilder i sekundet kan opprettholdes for en serie på inntil 12 bilder med Stor/Fin bildekvalitet når LCD-skjermen er avslått.

PowerShot A510 er utstyrt med Canons DIGIC bildeprosessor. iSAPS-systemet analyserer bildekomposisjonen og faktorer som zoom-innstilling og lysfordeling, for å registrere motivets særegenheter. Det resulterer i raskere autofokus, nøyaktigere lysmåling og mer presis hvitbalanse. En intelligent retningssensor vil i tillegg registrere kameraets posisjon, både for å gi optimal bildekvalitet og for automatisk å vende bildet riktig vei ved avspilling.

Foruten forsatslinser for økt vidvinkel og tele, samt en nærlinse, omfatter tilbehøret også et undervannshus som tåler dybder ned til 40 meter samtidig som det gir effektiv beskyttelse mot sand, støv, regn og snø. Huset er dessuten utstyrt med en diffusjonsplate for blitsen, for å hindre «snø» på bildene fra partikler i vannet. Et 16 MB MMC-kort blir levert med kameraet.

Programvaren som følger kameraet inkluderer ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Mac). Andre programmer omfatter PhotoStitch og PhotoRecord, samt programmet ArcSoft PhotoStudio for bildebehandling. Dessuten følger det med drivere for TWAIN (Windows 98/2000) og WIA (Windows Me). Takket være støtte for Picture Transfer Protocol (PTP) kan kameraet kobles til enhver PC med Windows XP (SP1 - 2) eller Mac OS X (v10.1.5 - 10.3) operativsystem uten behov for installasjon av drivere.

Som eier av kameraet får man tilgang til å registrere seg for 100 MB gratis lagringsplass på et spesielt nettsted. Det er et online bildegalleri hvor man kan lagre bilder og videoopptak i album. Nye 'My Camera'-funksjoner (slik som lukkerlyder og oppstartsbilder) kan også lastes ned til kameraet fra CANON iMAGE GATEWAY.

Kameraet blir ditt hvis du blar opp ca 2.300 kroner.

Mer fra Startsiden


Personvernpolicy