Dårlig fisk

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av tre butikker i hovedstaden selger fisk med for høyt bakterienivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: baardsgarden.no/)(Foto: baardsgarden.no/)

Planlegger du fisk til middag i dag? Da er det lurt å studere råvarene nøye.
NRKs FBI har nemlig gjennomført stikkprøver på fisken som selges over ferskvaredisk i dagligvarebutikker i Oslo.

Det ble tatt prøver i 23 butikker, og hele 17 butikker hadde for høyt bakterienivå på fisken som ble testet.

- Et nedslående resultat, sier professor i matsikkerhet Per Einar Granum ved Veterinærhøgskolen til NRK.

Det skal være måten fisken blir oppbevart på som forringer kvaliteten på denne måten.

- Butikkene bør bli mye flinkere til å forlange god kvalitet på de varene de får inn i butikkene, sier Granum, men forbrukerne må også stille høyere krav og levere tilbake fisk de ikke er fornøyd med.

Men uansett hvor skarpt øye eller nese du har er det vanskelig å oppdage dårlig fisk. Dersom du er gravid skal du være ekstra forsiktig med hvilken sjømat du spiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


bakterier

(av gr. bakterion, liten stav), mikroskopiske, oftest encellete organismer uten klorofyll; står mellom planter og dyr. Formerer seg normalt ved deling. Finnes overalt i naturen; trives best i fuktighet og varme. De fleste b. er livsviktige for naturens husholdning og livsprosessene, men noen fremkaller sykdom hos planter, dyr og mennesker ved å bryte ned vev el. produsere giftstoffer. B. inndeles etter sin form i kokker (kuleformede), staver (stavformede), vibrioner (kommaformede), spirochæter (skrueformede) og spiriller (spiralformede).

(Kilde: Caplex)