Kvikke klikk: Dyrebart

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gått deg vill på veven? Elise viser deg hva som er hett på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukas ord: Rotterabalder. (Foto: www.dlia.or)Ukas ord: Rotterabalder. (Foto: www.dlia.or)

I dagens Kvikke klikk behandler jeg våre firbeinte venner på en svært overfladisk måte. Det bør hisse opp noen av dere.

Jeg vet ikke om det bare er meg som føler på det, men det kan virke som at det har vært mye snakk om dyr sist uke. For eksempel har vi hatt en hel rekke diskusjoner om hvordan man skal behandle våre kamerater i dyreriket. Og noe som slår meg, er at mennesker som bryr seg spesielt om dyr kan bli skikkelig sinte.

For det første har det vært mye skriking om ulvejakten. Som i en dårlig krimroman, har striden mellom jeger og motstander hatt ingredienser av konflikt og drapstrusler. For oss utenforstående kan det virke både dyrisk og uforståelig. Glem revejakten i England; ulvejakten er langt mer skandaløs.

En annen gruppe mennesker som kan bli ordentlig sinte er veterinærene. De er nemlig ikke fornøyd med de nye vaktavtalene. Men den som er enda sintere, ja nærmeste rasende, er l andbruks- og matminister Lars Sponheim (V).

- Veterinærene har opptrådt grådig og skyver lidende dyr foran seg. De stilte nye og helt urimelige krav etter at vi hadde innfridd alle kravene deres, fortalte han i går med en svært så streng røst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom veterinærene klager på arbeidsforholdene, burde de kanskje ta seg en tur til Sør-Afrika. Der går det nemlig hakket hardere for seg for mennesker som jobber med dyr.

En bonde er nå anklaget for å ha matet løver med tidligere ansatte. Mark Scott-Crossley skal ha slått en av arbeiderne på gården sin til blods før han kastet ham inn i en park hvor man avler en sjelden løveart. En sikkerhetsvakt fortalte retten i går at han hadde sett overfallet, men var for langt borte til å kunne stoppe grusomheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Men over til noe mer ufarlig, men allikevel nokså ekkelt. Aftenposten melder i dag om noe så spesielt som «Norsk-svensk rotterabalder».


Bakgrunnen for rabalder-rattus er at to rotter skal ha lurt seg over grensen til Sverige på en søppelbil på vei til Kiruna. Sverige har stanset importen av norsk avfall, noe som fører til millionkrav og store problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Men avfallsleverandørene i Norge nekter å påta seg ansvaret for rottene.


- Jeg tror de har Tromsø-dialekt, sier direktør Jan P. Pettersen i Hålogaland Ressursselskap i Narvik.


- Rottene har nok Narvik-dialekt, sier direktør Randi Normann i Avfallsbehandling Tromsø.


Skikkelig råttent gjort, spør du meg.


Men våre venner dyrene fører ikke bare til trøbbel og ståk. Nei, noen blir rett og slett så glad i for eksempel hunden sin at de gir den en egen hjemmeside på nett. Det har også dukket opp en rekke hundeblogger på veven.

Jeg føler meg litt huslig denne uken, så i serien «ting du absolutt IKKE behøver, men som kan kjøpes på Internett» presenterer jeg: det heklede paraply-etuiet.

Til slutt dagens sier du det ...?


Funnet noe hett på nett? Gode tips og kommentarer sender du til elise@startsiden.no

«Kvikke klikk» vil gjerne vise deg hva som er hett på nett akkurat

innen underholdning, kjendisstoff, nyheter og andre usakligheter.

Flere «Kvikke klikk» finner du her

.