Kristins side trenger øyeblikkelig hjelp

Norskbloggen har besøkt SV-leder Kristin Halvorsens blogg. Diagnose: Her trengs det øyeblikkelig hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin HalvorsenKristin Halvorsen

En blogg trenger ikke bare være folkets røst, det kan også være de folkevalgtes røst. I USA har praktisk talt alle politikere sin egen blogg. I Norge er det stort sett bare SV-dronningen Kristin Halvorsen.

Men Kristins nettrøst er svak, og står i fare for å forstumme helt.

I slutten av oktober scoret SV-leder Kristin Halvorsen noen poeng på at hun som første (og fremdeles den eneste?) norske politiker lanserte sin egen blogg. Hun skal ha ros for å sette fokus på dette spennende nye mediet, som titusenvis av nordmenn har oppdaget. Men dersom den positive effekten skal vare ved, kreves det at slike «flaggskip» holdes vedlike. Ofte ser vi at bloggere går ut med høy sigarføring og store ambisjoner, men at det når alt kommer til alt ikke blir så lett å holde et stødig trykk på bloggen sin.

Kristins blogg har nå fått tre måneders prøvetid. Norskbloggen fant tiden inne for å gjøre et uanmeldt besøk.

Kristins side

Blogger: Kristin Halvorsen
URL: http://www.svkristin.no/bloger/

Pluss

  • Engasjerer
  • Først ute
  • Rent design

Minus

  • En-veis dialog
  • Tørr, fargeløs
  • Ultralav frekvens


Språk

Godt språk er mer enn god ortografi. Norskbloggen setter pris på det lille ekstra i språket på bloggene som inspiseres. Lekenhet med ordene, de originale setningsbygningene, punktumet som ikke setter punktum, alt dette er momenter som trekker opp i totalvurderingen. Kristin Halvorsens blogg er, ortografisk sett, tilnærmet politisk korrekt. Men språket har lite nerve. Det er litt tørt og fargeløst rett og slett.

Terningkast: 3

Innhold

Det første innlegget på Kristins blogg er datert 26. oktober i fjor. Det er imidlertid skrevet av hennes rådgiver. Det er også innlegget den 27. oktober, og først den tredje dag gjør Kristin selv sin entré.

Verken hun eller rådgiver Roger, som tidvis snakker på hennes vegne, treffer helt. Bloggen er rett og slett litt kjedelig. Kristin har gått i den fella som tusenvis av andre bloggere gjør, og det er å plapre i vei om alt og ingenting.

«I dag har jeg sløve-dag hjemme i Oslo.» (M-mh.) «Det faktum at vi har en stadig mer globalisert verdensøkonomi, der kortsiktige profitthensyn ofte setter hensynet til miljø og fordeling til side, har opptatt mange på den breie norske venstresida de seinere årene.» (gjesp) «En sløvedag til med bøker og aviser.» (Ja ...) «Jeg karret meg, snufsete og redusert, på beina for å gå en foreløpig siste runde om utlån og eksport av våpen til Nato-land som deltar i en krig som Norge mener er i strid med folkeretten.» z-z-z

Inntrykket leseren sitter igjen med er at dette er et uinspirert pliktløp, hvor Kristin skriver det hun regner med at folk forventer av henne. Men jeg tror folk forventer mer.

Det beste på innholdssiden er noen av kommentarene fra leserne. Kristin Halvorsen får nødvendigvis en del gratis oppmerksomhet, og ikke minst «Ola Kverulant» har innledningsvis syntes det var stas å kunne kommentere innleggene fra SV-dronningen direkte på nett. Men Kristin svarer sjelden eller aldri på innleggene fra de som tar seg bryet med å kommentere hennes betraktninger, tanker og politiske dagboksnotater. Dette er ikke bra. Når man inviterer til dialog, bør man også svare de som svarer.

Vi gir terningkast: 2

Frekvens

Kristin og Roger gikk sterkt ut i oktober, men nå er strømmen av innlegg redusert til en liten dryppende kran. I skrivende stund er siste innlegg fra 22. januar, noe som sikkert tildels kan forklares med at Kristin er i Afghanistan, og ghostwriter Roger fulgte kanskje med på turen.

I tiden før 22. januar, er det stadig større hull mellom postingene, som et hjerte som langsomt slutter å slå. 2.12, 4.12, 6.12, så er det 14.12 og 17.12, og så er det et hopp fram til 9. januar. Dernest er det enda 11 dager til før Kristin kommer ut med det hittil siste livstegn på bloggen sin.

Hadde denne anmelderen vært en lege, ville jeg ment at denne pasienten var døende og med behov for øyeblikkelig hjelp. Men jeg er ingen lege, og kan ikke si annet enn å vippe fram et terningkast.

Terningkast: 1

Fokus

Dette er Kristins introduksjon til sine egne sider og sin blogg:

«Velkommen til mine hjemmesider. I forbindelse med utgivelsen av boka mi, 'Rett fra hjertet' vil jeg prøve noe nytt. Jeg skal starte diskusjoner, være med på nettmøter og skriver min egen blogg, fordi jeg vil invitere deg med på en diskusjon om hvilken retning vi skal gå i og hvilke mål vi skal sette oss.»

Det er noe uangripelig ved denne erklæringen som gjør at det ikke nødvendigvis er så lett å si i hvilken grad Kristin holder fokus på det hun sier hun skal. Men essensen er vel at hun sier noe om å markedsføre boka si, og noe om å starte og en debatt om retning og mål.

I hvilken grad lever bloggen opp til intensjonene?

Jo, hun starter en del diskusjoner, slik hun erklærer. En av de som trekker lengst ut i tid og antall innlegg er innspillet fra 17. desember, hvor hun ønsker sine lesere god jul. Det drar i gang en debatt som over tid går langt inn i det nye året, en debatt hvor de første, innledende innleggene sier seg dypt enig med Kristin, og bifaller med et «god jul»i retur, mens innleggene nærmere og forbi årsskiftet endrer karakter. Her er hovedbudskapet «godt nyttår».

Spøk og ertskap til side. I rettferdighetens navn: Kristins innspill engasjerer ikke så verst, og folket lar seg i noen grad rive med. Men igjen: Å dra i gang en debatt for så å bli taus, virker en smule underlig. I beste fall skyldes det manglende forståelse for dette mediets natur, i verste fall arroganse. Det er synd, for det er tydelig at folket er villige og ivrige etter å møte sine politikere på denne arenaen.

Heller ikke intensjonen om å stille opp i nettmøter etterleves svært av Kristin. I løpet av de tre månedene bloggen har vært på lufta, er det arrangert to nettmøter. Et nettmøte i uka ville ikke vært urimelig å forvente, spør du Norskbloggens utskremte.

Bloggen og dagboksnotatene i seg selv er ikke hva vi forbinder med et tindrende klart fokus. Vi legger likevel godviljen til, og lar terningen vippe litt over midt på treet.

Terningkast: 4

Originalitet

Det mest originale med Kristins blogg, er at den fins, at hun er først ute med en politikerblogg. Det burde ikke gitt poeng, for strengt tatt er norsk politisk nettvirkelighet å sammenligne med en bygdeoriginal på den globale politiske arena, hvor blogging forlengst er blitt et verktøy «alle» bruker. Men når det er sagt, er bloggen innholdsmessig, designmessig og på andre måter ikke spesielt original. Hvis vi er snille og gir henne en femmer for å være først blant de trege, så får hun ikke mer enn en toer, kanskje helst en ener, for øvrig originalitet. Dermed lander vi et sted midt i mellom disse to ytterpunktene.

Terningkast: 3

Kilder og merverdi

Kristin Halvorsen har et hav av kunnskap og erfaring å dele av, men hun porsjonerer det ut i svært så nøysomme doser på bloggen sin. Såvidt jeg kan registrere bruker hun få, om noen, kildereferanser og lenker som fører utover SVs nett-revir. Jeg er overbevist om at dette kloke mennesket og denne store kommunikatoren kunne delt mye mer av sin kunnskap med oss, og samtidig gitt henvisninger og kommentarer til andre nettsteder, debatter, aktualiteter, politiske realiteter og debattorganer på det store nettet.

Men det gjør hun ikke.

Terningkast: 1

Design

Designet av denne bloggen er enkelt, rent og uten noe dill og fiksfakseri. Og det er bra. Litt overlesset meny, med lenker til langt mer enn innholdet på bloggen, og et manglende arkiv, samt manglende hurtiglenker til innlegg trekker ned. Bloggen har heller ikke funksjoner som "tips en venn" og "tilbaketråkk", ei heller finnes det noen RSS-strøm å hente titler inn egen nyhetsleser fra. Med bare rundt 30 postinger på tre måneder er ikke disse behovene så påtrengende, men det er likevel et minimum av hva man venter av funksjonalitet på en moderne blogg.

Vi gir terningkast: 3

Totalinntrykk

At en kjent rikspolitisk skikkelse som Kristin Halvorsen gjorde sin entré på bloggarenaen ble et høydepunkt for det norske bloggmiljøet, og troen på dette mediets gjennomslagskraft, potensial og betydning vokste. Men etter bare tre måneder er Kristins blogg i ferd med å visne bort av mangel på stell og vedlikehold.

Kristins blogg holder stø kurs mot den store virtuelle bloggkirkegården. Her trengs det øyeblikkelig hjelp og omsorgsfull rehabiliteringsinnsats.

Terningkast: 2

Norskbloggen

Norskbloggen tar bloggerne på alvor. Her anmelder vi norske blogger, som andre anmelder restauranter og kinobesøk.

Mange bloggere anser seg - med en viss rett - som representanter for «den femte statsmakt». Norskbloggen tar disse bloggerne på alvor. Bloggosfæren er et nødvendig korrektiv til de andre «statsmaktene», særlig den fjerde, nemlig pressen. Mange bloggere er usedvanlig skarpe og nådeløse i sin kritikk av medier, journalister, politikere og andre. Dette er positivt. Pressen har godt av et slikt korrektiv.

Men den som kritiserer, må også tåle kritikk.

En klassisk blogg er referanser til interessante debatter, artikler og nettsteder innenfor et tematisk område, ispedd bloggerens kommentarer og meninger. En nettdagbok er mer innadvendt, og beskriver bloggerens daglige gjøremål og tanker omkring eget liv. Norskbloggen fokuserer først og fremst på de klassiske bloggene, selv om overgangene kan være glidende.

Disse er anmeldt til nå

Terningkast: 5


• 17.01.04: tittel er for pyser
• 20.12.04: kristiane.org

Terningkast: 4


• 10.01.05: Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på
• 13.12.04: Brukaropplevingar.com

Terningkast: 3


• 03.01.05: paradoxiadotorg

Terningkast: 2
• 24.01.05: XP.no - The Gadget Report
• idag: Kristins side

Slik vurderer vi:

Kriteriene vi legger vekt på i Norskbloggen er:

Språk:

Vi omtaler bare norskspråklige blogger i Norskbloggen. Godt språk uten for mange trykkfeil er bra.

Innhold:

Pubertale dagboksnotater er ikke nødvendigvis juryens favorittlektyre, ei heller nitide beskrivelser av dine morgenritualer eller hva du spiste til middag i går. Men: Det du skriver er mindre viktig enn måten du skriver det på. Vi er ikke fremmed for tanken om at en velskrevet fjortisblogg kan være mer verdt på Norskbloggen enn en seriøs, klok og innsiktsfull, men dødskjedelig «voksenblogg».

Frekvens:

Blogger hvor de siste postingene er fra september 2002 fanger ikke umiddelbart vår interesse. Gi oss ferskvare.

Fokus:

Hvis bloggen oppgir å handle om et et spesielt tema, gir det ofte pluss i margen. Greier du dessuten å holde fokus på temaet ditt, ligger du enda bedre an.

Originalitet

. Originale krumspring, humor, selvironi, kreativitet - alt dette trekker opp.

Kilder og merverdi:

Hvis du skriver om noe du leste et sted, så pek til kilden og sørg for at det gir litt ekstra verdi å lese din sak i stedet - eller i tillegg.

Design:

Skjønnheten kommer innenfra, og det er ikke sikkert at fasaden er din sterke side. Det skal ikke tale imot deg, så vi legger ikke all verdens vekt på designet i totalvurderingen.

Totalinntrykk

:

Sluttkarakteren er ikke bare utledet av de foregående karakterene, men søker å gi et bilde av det helhetlige inntrykket vi sitter igjen med - kriteriene over og alt annet tatt med i betraktningen.

Tips oss


Neste Norskbloggen kommer tirsdag 8. februar. Tips oss hvis du har noen gode kandidater.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49 FN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46 Tre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13 Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10 Kvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37 Kvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36 Diplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30 Nye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27 Greta Thunberg gir ut bøker i USA23:30 Ocean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12 Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56 Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53 17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13 Tønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10 Colt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57 Fugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34 Abbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55 Bistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54 Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41 Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37 Fagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16 Dette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05 Tolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54 Polio påvist på Filippinene19:25 Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12 Erna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59 Person skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43 Russland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02 Frykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53 Lett Russland-seier for Ruud
Siste nytt
20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49VerdenFN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46NorgeTre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13VerdenSaudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10NorgeKvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37NorgeKvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36VerdenDiplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30NorgeNye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27KulturGreta Thunberg gir ut bøker i USA23:30VerdenOcean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12VerdenBritisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56SportSvensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53Sport17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13SportTønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10VerdenColt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57VerdenFugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34VerdenAbbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55NorgeBistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54SportBlytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41VerdenBekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37PengerFagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16Helse og livsstilDette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05VerdenTolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54VerdenPolio påvist på Filippinene19:25PolitikkOmtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12MotorErna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59NorgePerson skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43VerdenRussland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02NorgeFrykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53SportLett Russland-seier for Ruud
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus