Nasjonen som rotet bort sitt eneste skip

Den swazilandske transportministeren visste ikke hvor nasjonens eneste skip var, men han manglet ikke bortforklaringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om historien er sann eller ikke skal forbli usagt. Men den figurerer på flere sider på nettet - og har også blitt tatt med i boken «The 176 stupidest things ever done».

Hva er det jeg snakker om? Jo, om da Swazilands eneste skip plutselig ble borte våren 1994, og om transportministerens iherdige forsøk på å bagatallisere situasjonen.

Historien er som følger:

Inneklemt mellom Sør-Afrika og Mozambique ligger det vesle landet Swaziland. Landet ligger mange mil fra kysten, så at landet skulle ha en båt er i seg selv nokså absurd. Og at de klarte å rote den bort er enda snodigere.

Det var dermed ikke til å komme forbi at transportminister Ephraem Magaula hadde mye å svare for i parlamentet da det ble kjent at Swazimar var forsvunnet.

Ministeren var imidlertid optimistisk:

- Situasjonen er helt under kontroll, sa han. - Vår nasjons handelsflåte er i trygghet. Vi vet bare ikke helt hvor den er ...

Da transportministeren ble utfordret av et annet parlamentsmedlem, prøvde han å være mer presis om hvor landets en-skips flåte kunne tatt veien:

- Vi antar at skipet er på sjøen et sted, fortalte Magaula. - Og vi har allerede sendt ut en delegasjon for å lete etter det, men det oppstod et drikkeproblem, og de klarte derfor ikke finne det. Så, ja, teknisk sett har vi mistet skipet litt.

- Men jeg avviser kategorisk alle påstander om inkompetanse. Swazimar er nemlig en stor båt malt i slike fine, klare farger som er lett å få øye på om natten.

- Så sann mine ord, skipet vil dukke opp igjen.

Det er ikke kjent om Swazimar noen gang ble funnet ...


Kilde: Nettsøk på Swazimar.


Flere utrolige historier fra virkeligheten:


Birdie i Benin
Det finnes ikke egg på sykkelen
Utrolig men sant (kategori)


Personvernpolicy