Kvikke klikk: Det var en gang et menneske

Gått deg vill på veven? Elise viser deg hva som er hett på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finn ut det meste ved hjelp av et kosmisk kikkhull.Finn ut det meste ved hjelp av et kosmisk kikkhull.

Hovmod, grådighet, sjenanse og nysgjerrighet. Kvikke klikk myser i dag på det å være menneske.

Ofte spør vi våre medmennesker om hva de tenker på. Vi jenter kan være særlig irriterende på den måten, har jeg hørt. «Hva tenker du på?», spør vi gjerne vår kjære, og vi lite imponert dersom de ikke klarer å komme opp med noe dypt og meningsfylt.

Også menn er interessert i hva som foregår i toppetasjen til mennesker rundt oss. Dansken Simon Høgsberg stoppet 150 mennesker i løpet av en tre-måneders periode på gata i København og New York. Spørsmålet han stilte var rett og slett: «Hva tenker du på?» Resultatet kan du se på den flotte tjenesten

The Thought Project

.

Et annet interessant prosjekt som virkelig kan gi innsikt i menneskets sinn, er

The Camera Van

. Harrod Blank har reist USA og Storbritannia rundt i en bil dekket av kameraer. Underveis har han tatt bilder av måpende og nysgjerrige tilskuere. Turen tok to år, og noen av bildene er virkelig forbløffende kunststykker. Få også med deg den kule sangen til kamera-bilen.

De fleste av oss har en naturlig innebygd nysgjerrighet. Er du klar for å spionere på noen nær deg? Eller kanskje finne ut hemmeligheter om kjendiser? Tjenesten

Dionne Warwick's Cosmic Peephole

lover at den skal gi deg innsikt ved hjelp av sine overnaturlige krefter. Om man skal tro på noe av det som blir avslørt, er en annen sak. Bare sjekk ut hva sangdronningens kosmiske krefter

har å si om sjefen min

. Hehe.


Og kanskje det er denne metoden Mattilsynets distriktskontor for Vest-Agder tok i bruk for å finne syndebukken bak salmonellasmitten som herjet.


For i dag

kom nyheten om at det er

en stakkar som må ta skylden for epidemien ved Sørlandets sykehus.

- Den kjøkkenansatte har skilt ut salomonella-bakterier i sin avføring. Personen har ikke vært nøye nok med håndhygienen etter toalettbesøk, og har forurenset pålegg som er blitt lagt på smørbrødskiver, opplyser Gjermund Bø, seniorrådgiver på Mattilsynets distriktskontor for Vest-Agder.


Jeg tør ikke engang tenke på hvor flau og forlegen denne personen føler seg. Uff.

En som jeg tror sjelden føler sjenanse, er den godeste Sven O. Høiby. Han snakker villig vekk om sine innerste følelser, til de fleste som spør. I dag melder

svenske Expressen

at den glade pensjonisten ikke kommer til å invitere datteren Mette-Marit i det forestående bryllupet med ex-stripperen Renate.

- Vi gifter oss i stillhet i utlandet, sier Høiby, og forklarer at hans forhold til Kongehuset er «ganske så kjølig».


Expressen, som ikke er særlig fintfølende, beskriver Sven O. på denne måten: «Han dricker för mycket och pratar för mycket, speciellt med journalister.»


VG er bare forvirret,

stakkars...


I serien «ting du absolutt IKKE behøver, men som kan kjøpes på Internett» presenterer jeg: Støvsuger-dekorasjon. Hvordan vi noensinne har klart oss uten, er for meg et mysterium.
Funnet noe hett på nett? Gode tips og kommentarer sender du til elise@startsiden.no

«Kvikke klikk» vil gjerne vise deg hva som er hett på nett akkurat

innen underholdning, kjendisstoff, nyheter og andre usakligheter.

Flere «Kvikke klikk» finner du her

.

Personvernpolicy