Al-Zarqawi erklærer krig mot iraksk valg

Irak forbereder seg på et blodig valg den 30. januar. Al-Zarqawi skal ha erklært krig mot de de demokratiske bestrebelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann som identifserte seg selv som Abu Musab al-Zarqawi, den fryktede lederen for al Qaeda i Irak, erklærte krig mot demokratiet i en lydbeskjed lagt ut på Internett søndag.

Abu Musaf al-ZarqawiAbu Musaf al-Zarqawi

- Vi har erklært en bitter krig mot det onde demokratiske prinsipp og alle som følger denne ideologien, sa vedkommende. - Enhver som hjelper til med å etablerte et slikt system er en del av det.

Valg i Irak
Irakere velger 275 medlemmer til en nasjonalforsamling og provinsråd i de 18 irakske provinsene. Den nye forsamlingen vil utarbeide en varig ny grunnlov for å etablere et system blant Iraks forskjellige religiøse og etniske grupperinger.


Det er ikke avgjort om opptaket er ekte

Taleren fortsatte med å si at amerikanerne bruker valget den 30. januar til å gi makten over til shiite-majoriteten i landet, og kalte de som stemmer for disse for "troløse".

Fanget?
Samtidig med at dette budskapet ble lagt ut begynte det å spre seg rykter i Irak om at al-Zarqawi er tatt. Innenriksminister Falah al-Naqib ville lørdag ikke kommentere ryktene, men sa bare: - La oss se. Kanskje vi vil kommentere dette i løpet av noen dager.

USA har satt en prislapp på $25 millioner på al-Zarqawi - død eller levende.

Gruppen hans er ansvarlig for noen av de verste angrepene og gisselaksjonene.

Mer
Personvernpolicy