Årets verste dag

Forsov du deg i morges? Rakk du ikke bussen? Klarte du ikke holde nyttårsløftet? Føler du at alt går på tverke i dag? En forsker mener å ha funnet forklaringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føler du at alt går på tverke i dag? Nå mener en forsker at han har funnet forklaringen.Føler du at alt går på tverke i dag? Nå mener en forsker at han har funnet forklaringen.

Glem fredag den 13. Ifølge professor Cliff Arnall ved universitetet i Cardiff er 24. januar årets verste dag.

Datoen har han kommet fram til gjennom formelen [W+(D-d)]xTQ MxNA, hvor W står for vær, D for gjeld, d for tiden siden jul, T for tiden som har gått siden du mislyktes i å kvitte deg med en uvane, M for motivasjonsnivå og NA for hva du har å se fram til.

Nyttårsforsettene sprekker


Arnall mener at selv om dagene teknisk sett blir lysere etter 21. desember, har folk flest følelsen av januar som en mørk og kald måned. I tillegg bryter mange løftene om et sunnere liv seks, syv dager inn i det nye året. I løpet av den tredje uken i januar har også mange av de mest iherdige falt av vognen, kastet seg over nikotinet eller spist kjøleskapet tomt.

Alt dette tærer på selvtilliten. Vi trenger dessuten positive hendelser å se fram til, men dette virker ekstra vanskelig på denne tiden av året.

At årets 24. januar i tillegg er en mandag, gjør neppe situasjonen bedre.


Hva synes du?

Er dette en hvilken som helst dag, eller har dagen i dag vært unormalt kjip og vanskelig? Legg inn kommentar med din mening under.


Dersom du trenger å komme i godt humør, finnes det muligens hjelp å få her:


Spill
Finurlige nyheter
Morsomme historier om dyrPersonvernpolicy