Virusmail utnytter flodbølge-ofre

Flere epost er blitt sendt ut i tiden etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Her er en du ikke må åpne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere mennesker har skodd seg på tragedien og ofrene etter flodbølgekatastrofen. Nylig ble en amerikaner ved navn Matthew Schmieder arrestert av FBI for å ha utgitt seg for å være fra en hjelpeorganisasjon og bedt om pengestøtte.

Det var hjelpeorganisasjonen selv som kontaktet FBI da de fikk nyss om mannens aktivitet. Schmieder rakk å sende hele 800 000 spam før han ble tatt, skriver svenske Expressen.

Mannen skulle bruke pengene til å reparere bilen og betale regninger

Bønn med virus
Nå har et nytt datavirus blitt sporet opp, som i følge danske Politiken.dk er skapt for å iverksette et angrep mot en tysk hacker-hjemmeside.

I virusets emnefelt kan man lese: Tsunami donation! Please help!

Men bønnen er falsk, og vedlegget tsunami.exe er laget for å spre viruset til så mange som mulig for "krasje" den nevnte hjemmeside.

- Ved å narre uskyldige brukere til å tro at de støtter innsamlingen etter tsunami-katastrofen, viser hackerne at de har sunket enda lavere, sier Graham Cluley i antivirus-firmaet Sophos til Reuters.

Dersom man trykker på vedlegget aktiverer man viruset, som deretter vil sende ut så mange epost som mulig fra din maskin. Tsunami.exe-viruset heter W32/VBSun A og er ikke den første som er skapt for å utnytte katastrofens omfang.

Viruset VBS/Geven-B worm ble tidligere denne måneden sendt rundt til tusenvis av mennesker, med beskjed om at tsunamien var Guds vrede mot de vantro.

Det er også blitt sendt ut flere tiggerbrev fra privatpersoner som utgir seg for å være offer eller pårørende. Disse sammenlignes med de nigerianske svindler-mailene, skriver Sophos.*Les mer om saken her.
*Les også: Verdens verste e-svindel (Dagbladet)

Personvernpolicy