Kari Rueslåtten: «Other People's Stories»

Herlig, interessant og tilgjengelig plate fra Rueslåtten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kari Rueslåtten, «Other People's Stories»

(GMR/Peach Music/Bonnier)

Kari Rueslåtten er en artist som i mange år har tiltrukket seg oppmerksomhet. Først og fremst på grunn av en særdeles vakker stemme, men også fordi hun er en spennende artist med en stor musikalsk spennvidde.

Hun ble først kjent som vokalisten og frontfigur for tungrockerne i 3rd And The Mortal, som var en blanding av goth og prog kombinert med elementer fra norsk tradisjonell musikk.

Kari satset etterhvert på en solokarriere, og debuterte i 1997 med det norskspråklige albumet «Spindelsinn». Dette ble så fulgt opp med «Mesmerized i 1998», og det minimalistiske og elektronika-inspirerte «Pilot» fra 2002.

Imponerende

«Other People's Stories» er med andre ord Rueslåttens fjerde soloalbum, og er det nå hun får gjennombruddet sitt?

Spørsmålet kan så absolutt sies å være relevant, for dette er virkelig blitt et flott album!

Albumet fordeler seg på 11 ulike (og da mener jeg ulike) låter hvor Rueslåtten får muligheten til å bevise sitt uomtvistelige artistiske talent.

Her er varme og akustiske perler som «Sorrow To My Door», «Life» og «Orlando», industrielt pregede låter («Push» og «Ride») og herlige elektroniske stykker som «When Lilies Bloom On Winter Days» og «Carved In Stone».

Alle er av meget høy kvalitet, men man sitter likevel igjen med den Portishead-aktige «Dog Star» (Kari synger tidvis utrolig likt Beth Gibbons) og den aldeles nydelige «Fishing» som albumets ubestridte høydepunkter.

Man ender faktisk opp med å nevne omtrent hver bidige låt, for så bra er dette.Stemmeprakt


Hvis man skal sette albumet og artisten i en eller annen form for musikalsk kontekst, ville det vært naturlig å trekke fram musikken til nevnte Portishead, Tori Amos, Anja Garbarek og Goldfrapp kombinert med vokalen til Sarah Brightman.

Det høres kanskje sært ut, men på «Other People's Stories» fungerer det meget bra!

Av negative faktorer bar albumet i begynnelsen et klart preg av å inneholde for mange ulike stemninger og musikalske referanser, men etterhvert som man har fått hørt ordentlig på CD'en hersker det ingen tvil om at Rueslåtten vet hva hun gjør.

Overraskende og sterk femmer!

• Kari Rueslåtten har releasekonsert onsdag 26. januar på John Dee i Oslo.

• Kari Rueslåtten: Hjemmeside

Mer i Magasinet:


Musikk
Plateanmeldelser

Personvernpolicy