Hederlig forsøk fra Minor Majority

Pål Angelskår og Minor Majority spilte for et fullsatt, men noe avmålt, Rockefeller fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minor Majority: Rockefeller, 14.01.2005


Det siste året ha virkelig vært begivenhetsrikt for Minor Majority. De ga ut albumet «Up For You & I», solgte ut John Dee, spilte for 4000 på utendørskonserten til Petresessions på St.Hanshaugen og samlet 7000 til konserten sin på Øyafestivalen.

Det hele ble så toppet med gullplate for 20.000 solgte. Rett og slett utrolig bra for musikk innenfor denne sjangeren!Som en naturlig kulminasjon på denne utviklingen, fylte Pål og hans medsammensvorne i Minor Majority Rockefeller i fredag kveld. Dette fortjener egentlig ovasjoner i seg selv, for den prestasjonen står det respekt av!

Viktig konsertscene


Å selge ut Norges kanskje mest presisjefylte konsertscene, er det flere artister og band langt større enn Minor Majority som sliter med.

Sånn sett var det et noe alvorstynget band som innledet konserten i går, og det virket som de var en smule påvirket av omgivelsene. Vokalist og frontfigur Pål Angelskår var uvanlig stille, og det gikk vel en tre-fire låter før han i det hele tatt torte å snakke med publikum.

Dette førte videre til at spesielt første halvdel av konserten ble en noe distansert affære, der Angelskår og bandet sang og spilte småpent (som de alltid gjør), uten at hverken musikere eller publikum ble noe spesielt mer ekstatisk av den grunn.

Det kunne virke som om Rockefeller som konsertscene ble for stort både for Minor Majority som band og for den musikken de spiller. Det gjorde ikke saken bedre at publikum ikke akkurat utgjorde bandets mest trofaste og svorne fans.


Nick Drake


Unntaket kan sies å være på Nick Drake-coveren «Three Hours» midtveis i

Jon Arild Stieng og Pål Angelskår synger Nick Drake (Foto: Roy Dorholt)Jon Arild Stieng og Pål Angelskår synger Nick Drake (Foto: Roy Dorholt)

konserten, der vokalist Pål og gitarist Jon Arild Stieng gjorde en meget hederlig innsats.

Ikke bare er det en relativt utakknemlig oppgave å skulle covre en fyr som Drake, men så hadde de heller ikke valgt den enkleste låten å prøve seg på. Men all ære til Pål og Jon Arild, det var steintøft gjort!


Kvinnelig drahjelp

Ellers fikk publikum smakebiter fra Minors tre album, der hovedfokuset var på sisteplata. I tillegg ble det spilt tre nye låter som etter all sannsynlighet blir å finne på det neste albumet. Disse var forsåvidt greie nok, og lå omtrent i den leia vi kan forvente å finne gutta i.

Pål Angelskår liker å hoppe (Foto: Roy Dorholt)Pål Angelskår liker å hoppe (Foto: Roy Dorholt)

På flere av låtene hadde de også med seg vokalhjelp fra Stine Kobbeltvedt fra Furia og Karen Jo Fields. Kobbeltvedt sang pent som hun alltid gjør sammen med Minor, men synd for henne at hun ikke fikk muligheten til å gjøre «Song For Nicole» så godt som hun gjør på plate.

Den godeste Fields var forsåvidt et kapittel for seg selv! Sjelden har man vel sett noen som har hatt et så stort eksponeringsbehov som det hun hadde i går, og hun gjorde virkelig en innsats for å ta oppmerksomheten bort fra vokalist Pål Angelskår. Karen Jo har så absolutt en fortreffelig stemme, men den funker definitivt best litt på avstand og i bakgrunnen.

Denne gangen prøvde hun rett og slett alt for hardt!


Grei konsert

Men for all del, Minor Majority spilte en solid konsert de, der kanskje spesielt «Goodbye Again» fungerte bra. Her fikk også bandet pøst på med litt liv, noe utvilsomt gjorde konserten mer interessant.

Problemet ble som sagt mangelen på kontakt mellom bandet og publikum! Dette førte til at store deler av publikum snakket relativt høylytt, noe som i seg selv er en skam.


Går du på konsert skal du ha såpass respekt for bandet og for resten av publikum at du skal ha vett til å holde munn!

Uansett skal bandet ha kred for at de prøvde seg på Rockefeller, og selv om kanskje ikke resultatet sto i stil med forventningene, skal Minor Majority være fornøyde med prestasjonen sin i går.

Vi andre vet at de kan så langt bedre enn hva de fikk vist i går, og så treffes vi helt sikkert ved en senere anledning (i et mindre og mer passende lokale).

Gjennomsnittlig firer, såvidt.


Minor Majority: Hjemmeside

Mer i Magasinet:


Musikk
Konsertanmeldelser

Personvernpolicy