Gir et datadagsverk til skolen

Dataforeningen oppfordrer 10.000 medlemmer til å gi en god dag i skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Renny B Amundsen gir en god dag til skolen. Renny B Amundsen gir en god dag til skolen.

Eller nærmere bestemt til skolen.

Dataforeningen søker igjen frivillige som ønsker å gi et datadagsverk til skolen. For tredje år på rad bes de mer enn 10.000 medlemmene i Dataforeningen om å møte i skolen for å gi en kompetent hjelpende hånd som skal forberede niendeklassinger på kunnskapsamfunnet.

Med ungdomskolens "Operasjon dagsverk" som forbilde arrangerte Den Norske Dataforening "Operasjon skoleverk" for første gang i 2003. Siden er dette blitt foreningens årlige dugnad for økt IT-kunnskap i ungdomsskolen. Slik niendeklassinger gir et dagsverk til et godt formål, er hensikten med Operasjon skoleverk at IT-kyndige voksne skal gi et dagsverk til skolen. Foreningens medlemmer gir et dagsverk til ca. 100 niendeklasser, som en faglig vitamininnsprøytning for skolene, og en spennende IT-kunnskapstest for elevene.

Operasjon skoleverk


Operasjon Skoleverk er Den Norske Dataforenings årlige dugnad for økt IT-kunnskap i ungdomsskolen. Foreningens medlemmer gir et dagsverk til ca. 100 niendeklasser, som en faglig vitamininnsprøytning for skolene, og en spennende IT-kunnskapstest for elevene.

Årets operasjon skjer den 3. februar.

Mer info


skole.dnd.no/
dataforeningen.no

Årets operasjon er, lik de tidligere, lagt opp som en temadag hvor IT står i fokus.

- Det er både morsomt og lærerikt å lære ungdom IT, stråler Dataforeningens Renny Bakke Amundsen.

- Hvis jeg bare så på mine oppgaver og kalenderen, ville jeg antagelig finne en åpning for Operasjon Skoleverk en gang i april 2014. Men når jeg bruker hjertet, er prioriteringen klar: Jeg vil delta, uttaler han ifølge Dataforeningens nettsted.

Landsomfattende konkurranse


En viktig del av temadagen er den landsomfattende nettrebuskonkurransen. I dette nettrebusløpet arbeides det i team på to og to elever, og hensikten er å bruke internett til å finne svarene på en rekke oppgaver.

Operasjonen går av stabelen 3. februar. Dersom din klasse ønsker å delta, eller du selv vil gi et IT-dagsverk til skolen, så ta kontakt med

Tove Skeie

i Dataforeningen, eller meld din interesse her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus