Gir et datadagsverk til skolen

Dataforeningen oppfordrer 10.000 medlemmer til å gi en god dag i skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Renny B Amundsen gir en god dag til skolen. Renny B Amundsen gir en god dag til skolen.

Eller nærmere bestemt til skolen.

Dataforeningen søker igjen frivillige som ønsker å gi et datadagsverk til skolen. For tredje år på rad bes de mer enn 10.000 medlemmene i Dataforeningen om å møte i skolen for å gi en kompetent hjelpende hånd som skal forberede niendeklassinger på kunnskapsamfunnet.

Med ungdomskolens "Operasjon dagsverk" som forbilde arrangerte Den Norske Dataforening "Operasjon skoleverk" for første gang i 2003. Siden er dette blitt foreningens årlige dugnad for økt IT-kunnskap i ungdomsskolen. Slik niendeklassinger gir et dagsverk til et godt formål, er hensikten med Operasjon skoleverk at IT-kyndige voksne skal gi et dagsverk til skolen. Foreningens medlemmer gir et dagsverk til ca. 100 niendeklasser, som en faglig vitamininnsprøytning for skolene, og en spennende IT-kunnskapstest for elevene.

Operasjon skoleverk


Operasjon Skoleverk er Den Norske Dataforenings årlige dugnad for økt IT-kunnskap i ungdomsskolen. Foreningens medlemmer gir et dagsverk til ca. 100 niendeklasser, som en faglig vitamininnsprøytning for skolene, og en spennende IT-kunnskapstest for elevene.

Årets operasjon skjer den 3. februar.

Mer info


skole.dnd.no/
dataforeningen.no

Årets operasjon er, lik de tidligere, lagt opp som en temadag hvor IT står i fokus.

- Det er både morsomt og lærerikt å lære ungdom IT, stråler Dataforeningens Renny Bakke Amundsen.

- Hvis jeg bare så på mine oppgaver og kalenderen, ville jeg antagelig finne en åpning for Operasjon Skoleverk en gang i april 2014. Men når jeg bruker hjertet, er prioriteringen klar: Jeg vil delta, uttaler han ifølge Dataforeningens nettsted.

Landsomfattende konkurranse


En viktig del av temadagen er den landsomfattende nettrebuskonkurransen. I dette nettrebusløpet arbeides det i team på to og to elever, og hensikten er å bruke internett til å finne svarene på en rekke oppgaver.

Operasjonen går av stabelen 3. februar. Dersom din klasse ønsker å delta, eller du selv vil gi et IT-dagsverk til skolen, så ta kontakt med

Tove Skeie

i Dataforeningen, eller meld din interesse her.

Personvernpolicy