Abbas blir ny president i Palestina

Mahmoud Abbas etterfølger avdøde Yassir Arafat etter valget i Palestina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kandidatene


Mahmoud Abbas (Fatah); Mustafa Barghouti; Tayser Khalid (DFLP); Bassam al-Salhi; Sayyed Baraka; Abdul Karim Shubayr; Abdul Halim Ashqar

Abbas fikk et overveldende flertall av stemmene i valget som ble gjennomført i går. Nærmeste konkurrent er Mustafa Barghouti.

De endelige resultatene offentliggjøres i dag, mandag.

Valgseieren gir Abbas det mandatet han har bedt velgerne om. På hans agenda står fredsforhandlinger og en avslutning av den palestinske væpnede revolusjonen sentralt.

Hamas boikottet valget av ny president i Palestina. Den store valgoppslutningen må regnes som et nederlag for organisasjonen.

Det er 1,8 millioner stemmeberettigede i Palestina.

Mer enn 500 internasjonale observatører overvåket valget, og tusenvis av lokale krefter deltok også i bestrebelsene på å se til at alt gikk rett for seg.

Ifølge BBC News dedikerte Abbas seieren til "Yassir Arafat, våre martyrer og 11.000 fanger i israelske fengsler" da han holdt en tale i Ramallah for sine tilhengere.

Palestina velger Arafats etterfølger


Norske medier


• Aftenposten:

Abbas erklærer seg som vinner


• Dagbladet:

Apatiske palestinere valgte ny president


• VG:

VG følger palestinernes valg


Bakgrunn


• CNN:

Mideast: Land of conflict


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus