The Hillstone Halos: «Sunlit»

Cumshots goes lo-fi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Hillstone Halos, «Sunlit»

(Big Dipper/Sonet)

Siste band ut på det lille, uavhengige men dog kvalitetsbevisste plateselskapet Big Dipper (Minor Majority, Thulsa Doom og Brimstone) er lo-fi prosjektet The Hillstone Halos (tidligere kjent under navnet Done Somebody Wrong).

Frontet av Cumshots og Thulsa Doom-medlem Ole Petter Andreassen, gir fire Oslo-rockere seg i kast med en av de mest velbrukte musikksjangrene i Norge de siste årene.

Kombinasjonen lavmælt og sart emo-pop har tidligere vært behersket nærmest til fulle av band som Ai Phoenix og Merry November, men hvordan klarer Oslo seg?

Pene tristesser


Undertegnede hadde riktignok sine tvil om hva kombinasjonen Cumshots, Black Debbath, Thulsa Doom, Minor Majority og Bronco Busters skulle resultere i, men den tvilen kan vi egentlig kjapt feie til side!

På «Sunlit» presenteres lo-fi på akkurat den måten vi er vant til; det er nedtonet, forsiktig og behagelig, og fullt av melankolske høststemninger. I et så oppgått landskap som lo-fi tross alt er, kunne The Hillstone Halos med glans gått så fullstendig på trynet som det er mulig.

Men all ære til bandet. Selv om de ikke leverer banebrytende materiale, er produktet en høyst akseptabel utgivelse de så absolutt kan være stolte av.

Dette skyldes hovedsakelig to elementer. For det første vokalistene, Ole Petter Andreassen og Anne Liv Tresselt, som på ingen måte gjør skam på kunsten kvinne-og-mann-synger-lavmælt-og-pent-sammen.

For det andre bidrar Inge Svege med aldeles ypperlig og stemingsfullt orgelspill, som absolutt gjør sitt til at «Sunlit» hever seg godt over gjennomsnittet.

Spesielt tittelsporet («Sunlit») er et slående eksempel på kombinasjonen av de nevnte elementene, der et suggerende orgel gjør grovjobben for vokalistene i åtte stemningsfull minutter.

Et suverent høydepunkt på en fin plate som viser at Norge kan emosjonell lo-fi til fingerspissene.

Mørk og stemningsfull firer.

The Hillstone Halos: Hjemmeside

Mer i Magasinet:


Musikk
Plateanmeldelser

Personvernpolicy