Forbrytelser lønner seg ikke

Du har kanskje hørt vitsen om han som tok med seg farens hagle på fiolinøvelsen sin. Og når gutten oppdager det, utbryter han: Å nei, nå står pappa med fiolinen i banken... Vel, virkeligheten er minst

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Også i virkelighetens verden finnes det utallige eksempler på at forbrytelser ikke lønner seg.

Det finnes nemlig tyver som stjeler tyverialarmen i den tro at det er en safe. Og selv bankranere kan av og til glemme nøklene til fluktbilen sin.

Mange av historiene om de dumme kriminelle og deres tukling med lovens lange arm finner du på den amerikanske nettsiden «Dumbcriminalacts».

Her er et lite knippe:

Konto nødvendig


En ung, kvinnelig bankfunksjonær var helt ny i jobben da hun plustelig fikk stukket til seg en lapp som forklarte at dette var et ran. Men ettersom lappen var full av grammatikalske feil, tenkte damen i skranken at hun kanskje ikke hadde med verdens smarteste person å gjøre. Derfor forklarte hun raneren at han ikke kunne rane banken når han ikke hadde konto! Skuffet avsluttet raneren ranet og gikk hjem...

Ring ring!


En dame hadde nettopp blitt frastjålet bilen sin og informerte politiet om at bilen hadde telefon. Politiet ringte telefonen og snakket med raneren. De sa at de hadde sett at bilen var til salgs og de ønsket å kjøpe bilen. Etterpå avtalte de å treffes hvorpå tyven raskt ble arrestert...

Gammel nok


En ung kjeltring ønsket både bankens penger og flasken med whiskey som stod bak skranken. Mannen i skranken ga pengene til kjeltringen, men nektet å gi fra seg flasken med whiskey ettersom han ikke trodde mannen var gammel nok. Bankraneren påsto at han var gammel nok, men mannen i skranken ville ha bevis. Dermed viste bankraneren fram legitimasjonen, som ganske riktig fortalte at han var gammel nok. Den fortalte også hva han het.

Vi har ikke papirposer


En bankraner i Portland, Oregon, ville ikke tiltrekke seg oppmerksomhet under et bankran, så i stedet for å rope ut budskapet sitt, skrev han opp instruksjonene på en lapp. Først skrev han «Dette er et ran. Jeg har en pistol». Så skrev han «Legg alle pengene i en papirpose» og skjøv lappen inn gjennom luken. Bankmannen trakk på skuldrene, skrev «Jeg har ikke papirposer» og stakk lappen tilbake gjennom luken. Raneren ble så forvirret av situasjonen, at han tok lappen med seg og sprang ut med uforettet sak.

Uten hull i sekken


En mann besøkte apoteket klar til å begå et ran. Han puttet en svart sekk over hodet sitt for ikke å bli gjenkjent. Det eneste problemet var at mannen hadde glemt å lage hull til øynene sine. Den uheldige raneren ble raskt overmannet...

Dumbcriminalacts

Les også:
Forbrytelser lønner seg ikke
Bensinstjeling med dårlig smak i munnen
Stinkende juletre mot juletretyver
Tyver ba om kvittering
Tykk fange forhindret masseflukt

Les også:
Forbrytelser lønner seg ikke
Bensinstjeling med dårlig smak i munnen
Stinkende juletre mot juletretyver
Tyver ba om kvittering
Tykk fange forhindret masseflukt

Personvernpolicy