Stor giverglede i musikkbransjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikk-bransjen samler seg, og nå kommer det samleplater til inntekt for oppbyggingen av de katastroferammede områdene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husker du «Sammen for livet»?

En vakker mai-dag i 1985 møttes Hanne Krogh, Åge Aleksandersen, Terje Tysland, Halvdan Sivertsen, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson, Wenche Myhre, Anne Grete Preus, Jahn Teigen, Eldar Vågan og en hel rekke andre artister i studio for å spille inn låta «Sammen for livet». Alle stilte opp gratis, og inntektene gikk til sultrammede i Afrika. Det ble en salgsuksess.

 Espen Lind Espen Lind

Nå skal «Sammen for livet» versjon 2 opp og frem.

Initiativet kommer fra de store musikk-organisasjonene GramArt, IFP og FONO, som samles bak Spellemannprisen. Musikk-Norge skal samarbeide med Røde Kors for å få inn penger til ofrene etter flomkatastrofen i Asia, med fokus på den totalherjede Aceh-provinsen i Sumatra.

Prosjektet har foreløpig ikke noe navn, kunne Marianne Antonsen fortelle på tirsdagens pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er ifølge NRK Espen Lind og Lene Marlin som skal lage hovedlåten sammen. Og foreløpig skal Sissel Kyrkjebø, Odd Nordstoga, Bertine Zetlitz og Maria Arredondo ha takket ja til å være med.

 Luringen Odd stiller opp... Luringen Odd stiller opp...

Prosjektet er ment å være et dobbeltalbum, hvor oppfølgeren til «Sammen for livet»-låta er singelen som vil komme ut i forkant, og når? Forhåpentligvis om to uker. Akkurat nå jobbes det med å finne låtskrivere og å fylle en lang artistrekke.

Spellemannskomiteen håper å få inn mellom fem og ti millioner kroner på prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger-toner


Et lignende initiativ kommer fra Stavanger-traktene, hvor artister som Janove Ottesen, Kjartan Salvesen, Vidar Johnsen, Rita Eriksen og Reidar Larsen bidrar til sangen «Nå e det tid», som ble spilt inn i Stavanger i går kveld. Her ble det tidlig annonsert at Thomas Dybdahl skulle være et av de store trekkplastrene, men artisten selv har takket nei fordi han «følte det var feil».

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Jan Werner stiller opp i Drammen fredag Jan Werner stiller opp i Drammen fredag

Fredag allerede


Allerede på fredag skal en rekke norske artister på scenen i Drammens Teater for å samle inn penger til ofrene etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia. Her kommer blant andre CC Cowboys, Jonas Fjeld, Ole Paus, Jan Werner Danielsen, The Queen Bees (Marianne Antonsen, Anita Skorgan og Rita Eriksen), Freddy Dahl og Mulens Portland Combo.

Et felles løft


Det er flere vibrasjoner i musikk-miljøet.

 Maria Arredondos karriere er i medvind, og hun stiller opp på singelen som ventes i salg allerede om to uker. Maria Arredondos karriere er i medvind, og hun stiller opp på singelen som ventes i salg allerede om to uker.

Sammen med flere andre konsertarrangører har Mono stiftet DUGNAD.net, en organisasjon med et bredt fundament i Oslos arrangørliv. Målet er å samles rundt et felles arrangør-løft i Oslo i midten av januar for å skaffe penger til de som er rammet av katastrofen.

- Utesteder kan stille opp og dekke alle arrangørkostnader, mens artister kan la honoraret gå til aksjonen, forteller initiativtakerne til Ballade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mono med Runar Eggesvik i front har tidligere vist seg svært aktive på solidaritetsfronten. Nå har for eksempel alle ansatte på Mono - istedet for å få julegave fra sjefen - gitt dette til Norges Røde Kors' innsamlingsaksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også her har man valgt Røde Kors, samt Kirkens Nødhjelp, som samarbeidspartnere.

Dugnad.net har fått med seg konsertarrangører i både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, for å nevne noen, som skal samle inn penger under et gedigent løft i midten av januar.

Festivaler bidrar


I Danmark har Roskildefestivalen allerede donert hele 1 million danske kroner, som gjennom Folkekirkens Nødhjælp er øremerket til hjelpearbeid i Sydøst-India og Sri Lanka, hvor katastrofen har rammet millioner av mennesker.

- Denne katastrofen blir mer og mer voldom for hver dag. Det er behov for alles hjelp, og det raskt, uttaler Roskilde Festival.

Metalfestivalen Infernofestivalen følger opp og donerer 10 000 kroner til ofrene for flomkatastrofen.

- 10.000,00 er satt inn på kontoen til Røde Kors, forteller Ann Karin Frestad til Ballade.no, som sammen med styret oppfordrer andre festivaler til å også gi sine bidrag.