Norskbloggen: paradoxia.org

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norskbloggen anmelder paradoxia.org. Meieriarbeider Klingsheim imponerer med webdesign som sier seks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norskbloggen har hatt en ukes juleferie. Nå er vi igang igjen med Norges eneste spalte for anmeldelser av privatpersoners weblogger.

Første blogg ut i 2005 er paradoxiadotorg.

paradoxia.org


• Blogger: Geir Klingsheim
• URL: paradoxia.org

Pluss


• Design
• Ortografi
• Fokus

Minus


• Lite levende språk
• Upersonlig
• Mye «digitalt navlelo»

Flere tipsere mener at paradoxiadotorg bør anmeldes i Norskbloggen.

Vi er selvsagt lutter øre.

paradoxiadotorg er bloggen til Geir Klingsheim, bosatt i Sola kommune, født i 1983, sysselsatt som meieriarbeider ved Tine.

URL:

paradoxiadotorg

Unge Klingsheim (21) beskriver seg selv slik:

«Mitt navn er Geir Klingsheim, for tiden boende i Sola kommune i Rogaland hvor jeg trives relativt greit. Har en samboer, en katt og en ganske så tøff skilpadde. Jeg er ferdig med alt som heter skole og utdanning, har tatt meg et fagbrev og prøver egentlig bare å finne roen her i livet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Språk


Geir Klingsheims oversikt over hva slags maskinvare han bruker er betydelig mer fyldig enn de sparsomme personlige data han deler med sine lesere. Ham om det. Vi aner likevel at vi her har med en perfeksjonist å gjøre. Ortografisk er språket upåklagelig, med svært få skrivefeil. Webdesigneren lar seg heller ikke friste til overdreven bruk av engelske ord og uttrykk, slik mange teknologisk orienterte fagpersoner gjør. Bruken av ord som «skjermskudd» i stedet for «screenshot» er forbilledlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Språket er imidlertid noe livløst og fargeløst.

God ortografi skal imidlertid belønnes.

Terningkast: 4

Innhold


paradoxiadotorg er nok ikke laget for å utfordre og provosere verken den ene eller den andre.

Innholdsmessig er bloggen delt inn i fem seksjoner, hvor webdesign, bloggstoff og maskin- og programvare er de hyppigste og mest oppdaterte kategoriene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kategorien "Personlig" handler ikke så mye om Geir Klingsheims person som om hans personlige teknologi og drømmer derom.

Det mangler noe i paradoxiadotorg. Det mangler liv. Det mangler virkelig brennende engasjement. Geir Klingsheim gir svært lite av seg selv gjennom sine tekster, og de fungerer kanskje først og fremst som et akkompagnement som fyller ut arbeidet til en moderne «kunsthåndverker».

Innholdet er av begrenset verdi for annet enn en engere krets. Med så mye kunnskap som denne mannen sitter inne med, kunne vi ønsket oss at han delte mer generøst med sine lesere, for eksempel hvordan han lager de flotte «skinnene», rett og slett hvordan han får det til.

Terningkast: 2

Frekvens


Geir skriver jevnt og trutt, men ikke akkurat hver dag. I desember publiserte han 10 artikler. Litt i underkant av midt på treet, vil vi si.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terningkast: 3

Fokus


Navnet «paradoxiadotorg» (en sammensetting av «paradoxia», engelske «dot» og «org») forteller i grunnen lite om hva slags fokus bloggen skal ha. Et «paradoks» er noe som er selvmotsigende eller strider mot sunn fornuft, og likevel er sant. Navnet er kult, men bloggen innfrir ikke de forventninger navnet skaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men navnet skjemmer ingen. Det er meget kort vei fra første visitt til du forstår hva denne bloggen handler om. Det er hjemstedet til en dyktig webdesigner, og det som opptar ham er design, maskiner og programmer. Det er lite utenomsnakk, med et ganske klart og tydelig fokus.

Terningkast: 5.

Originalitet


Innholdsmessig er det lite nyskapning å hente på paradoxidotorg. Originalt (men ikke unikt) er likevel evnen til å skifte «skinn» på nettstedet. Du kan velge mellom åtte forskjellige design å betrakte nettstedet i, og hvert enkelt av dem avslører en glitrende designer med kreative og originale idéer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette må berømmes.

Terningkast: 5

Kilder og merverdi


Paradoxidotorg er ikke en «tradisjonell» blogg i den forstand at den er svært orientert mot eksterne lenker og kommentarer av andres innhold. Alle blogger må ikke være slik, men vi har nå engang definert dette som et kriterium. Det er lenker på bloggen, men mest for referanse.

Terningkast: 3

Design


World Wide Web var bare 3-4 år gammelt da det ble inntatt av unge Klingsheim. I følge egen profil, har Geir holdt på med webdesign siden han var 13-14 år.

Det syns. Webben har på ingen måte hatt vondt av Geir Klingsheims bidrag.

Snarere tvert imot.

Meieriarbeider til tross, dette er ingen hobbysnekker i HTML. Klingsheim er proff.

Paradoxiadotorg er en blogg som er en ren nytelse å ankomme. Den er ryddig og tydelig, med en innbydende visuell profil. Den er designmessig spennende fordi bakmannen stadig lager nye «skinn».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En klar sekser på design.

Terningkast: 6

Totalinntrykk


Det beste ved paradoxiadotorg er designet og det håndverksmessige som ligger bak. Dette er en person jeg med glede og tillit ville betrodd designet av hjemmesiden min.

Som blogg betraktet blir den innholdsmessig uinteressant utenfor en engere krets. Selv kolleger innen webdesign vil ha mer glede av å studere de tekniske stilarkene som ligger bak enn å lese om hvor mange gigabyte harddisk og hvor heftig fiberforbindelse Klingsheim har.

Denne anmelder er imidlertid overbevist om at paradoxiadotorg har et stort potensial dersom noen kan få denne mannen til å dele med oss sine omfattende kunnskaper om webdesign, snarere enn å dele sitt «digitale navlelo».

Terningkast: 3

Norskbloggen


I Norskbloggen anmelder vi kun norske blogger, skrevet på et godkjent norsk målføre.

Tidligere anmeldt


Brukaropplevingar.com


kristiane.org


Slik vurderer vi


De tildels subjektive kriteriene vi legger vekt på i Norskbloggen er:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Språk

. Vi omtaler bare norskspråklige blogger i Norskbloggen. Godt språk uten for mange trykkfeil er bra.

Innhold

. Pubertale dagboksnotater er ikke nødvendigvis juryens favorittlektyre, ei heller nitide beskrivelser av dine morgenritualer eller hva du spiste til middag i går. Men: Det du skriver er mindre viktig enn måten du skriver det på. Vi er ikke fremmed for tanken om at en velskrevet fjortisblogg kan være mer verdt på Norskbloggen enn en seriøs, klok og innsiktsfull, men dødskjedelig «voksenblogg».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frekvens:

. Blogger hvor de siste postingene er fra september 2002 fanger ikke umiddelbart vår interesse. Gi oss ferskvare.

Fokus:

. Hvis bloggen oppgir å handle om et et spesielt tema, gir det ofte pluss i margen. Greier du dessuten å holde fokus på temaet ditt, ligger du enda bedre an.

Originalitet

. Originale krumspring, humor, selvironi, kreatitivet - alt dette trekker opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilder og merverdi

. Hvis du skriver om noe du leste et sted, så pek til kilden og sørg for at det gir litt ekstra verdi å lese din sak i stedet - eller i tillegg.

Design

. Skjønnheten kommer innenfra, og det er ikke sikkert at fasaden er din sterke side. Det skal ikke tale imot deg, så vi legger ikke all verdens vekt på designet i totalvurderingen.

Tips oss


Neste Norskbloggen kommer mandag 10. januar. Tips oss hvis du har noen gode kandidater.