Norskbloggen: paradoxia.org

Norskbloggen anmelder paradoxia.org. Meieriarbeider Klingsheim imponerer med webdesign som sier seks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norskbloggen har hatt en ukes juleferie. Nå er vi igang igjen med Norges eneste spalte for anmeldelser av privatpersoners weblogger.

Første blogg ut i 2005 er paradoxiadotorg.

paradoxia.org


• Blogger: Geir Klingsheim
• URL: paradoxia.org

Pluss


• Design
• Ortografi
• Fokus

Minus


• Lite levende språk
• Upersonlig
• Mye «digitalt navlelo»

Flere tipsere mener at paradoxiadotorg bør anmeldes i Norskbloggen.

Vi er selvsagt lutter øre.

paradoxiadotorg er bloggen til Geir Klingsheim, bosatt i Sola kommune, født i 1983, sysselsatt som meieriarbeider ved Tine.

URL:

paradoxiadotorg

Unge Klingsheim (21) beskriver seg selv slik:

«Mitt navn er Geir Klingsheim, for tiden boende i Sola kommune i Rogaland hvor jeg trives relativt greit. Har en samboer, en katt og en ganske så tøff skilpadde. Jeg er ferdig med alt som heter skole og utdanning, har tatt meg et fagbrev og prøver egentlig bare å finne roen her i livet.»

Språk


Geir Klingsheims oversikt over hva slags maskinvare han bruker er betydelig mer fyldig enn de sparsomme personlige data han deler med sine lesere. Ham om det. Vi aner likevel at vi her har med en perfeksjonist å gjøre. Ortografisk er språket upåklagelig, med svært få skrivefeil. Webdesigneren lar seg heller ikke friste til overdreven bruk av engelske ord og uttrykk, slik mange teknologisk orienterte fagpersoner gjør. Bruken av ord som «skjermskudd» i stedet for «screenshot» er forbilledlig.

Språket er imidlertid noe livløst og fargeløst.

God ortografi skal imidlertid belønnes.

Terningkast: 4

Innhold


paradoxiadotorg er nok ikke laget for å utfordre og provosere verken den ene eller den andre.

Innholdsmessig er bloggen delt inn i fem seksjoner, hvor webdesign, bloggstoff og maskin- og programvare er de hyppigste og mest oppdaterte kategoriene.

Kategorien "Personlig" handler ikke så mye om Geir Klingsheims person som om hans personlige teknologi og drømmer derom.

Det mangler noe i paradoxiadotorg. Det mangler liv. Det mangler virkelig brennende engasjement. Geir Klingsheim gir svært lite av seg selv gjennom sine tekster, og de fungerer kanskje først og fremst som et akkompagnement som fyller ut arbeidet til en moderne «kunsthåndverker».

Innholdet er av begrenset verdi for annet enn en engere krets. Med så mye kunnskap som denne mannen sitter inne med, kunne vi ønsket oss at han delte mer generøst med sine lesere, for eksempel hvordan han lager de flotte «skinnene», rett og slett hvordan han får det til.

Terningkast: 2

Frekvens


Geir skriver jevnt og trutt, men ikke akkurat hver dag. I desember publiserte han 10 artikler. Litt i underkant av midt på treet, vil vi si.

Terningkast: 3

Fokus


Navnet «paradoxiadotorg» (en sammensetting av «paradoxia», engelske «dot» og «org») forteller i grunnen lite om hva slags fokus bloggen skal ha. Et «paradoks» er noe som er selvmotsigende eller strider mot sunn fornuft, og likevel er sant. Navnet er kult, men bloggen innfrir ikke de forventninger navnet skaper.

Men navnet skjemmer ingen. Det er meget kort vei fra første visitt til du forstår hva denne bloggen handler om. Det er hjemstedet til en dyktig webdesigner, og det som opptar ham er design, maskiner og programmer. Det er lite utenomsnakk, med et ganske klart og tydelig fokus.

Terningkast: 5.

Originalitet


Innholdsmessig er det lite nyskapning å hente på paradoxidotorg. Originalt (men ikke unikt) er likevel evnen til å skifte «skinn» på nettstedet. Du kan velge mellom åtte forskjellige design å betrakte nettstedet i, og hvert enkelt av dem avslører en glitrende designer med kreative og originale idéer.

Dette må berømmes.

Terningkast: 5

Kilder og merverdi


Paradoxidotorg er ikke en «tradisjonell» blogg i den forstand at den er svært orientert mot eksterne lenker og kommentarer av andres innhold. Alle blogger må ikke være slik, men vi har nå engang definert dette som et kriterium. Det er lenker på bloggen, men mest for referanse.

Terningkast: 3

Design


World Wide Web var bare 3-4 år gammelt da det ble inntatt av unge Klingsheim. I følge egen profil, har Geir holdt på med webdesign siden han var 13-14 år.

Det syns. Webben har på ingen måte hatt vondt av Geir Klingsheims bidrag.

Snarere tvert imot.

Meieriarbeider til tross, dette er ingen hobbysnekker i HTML. Klingsheim er proff.

Paradoxiadotorg er en blogg som er en ren nytelse å ankomme. Den er ryddig og tydelig, med en innbydende visuell profil. Den er designmessig spennende fordi bakmannen stadig lager nye «skinn».

En klar sekser på design.

Terningkast: 6

Totalinntrykk


Det beste ved paradoxiadotorg er designet og det håndverksmessige som ligger bak. Dette er en person jeg med glede og tillit ville betrodd designet av hjemmesiden min.

Som blogg betraktet blir den innholdsmessig uinteressant utenfor en engere krets. Selv kolleger innen webdesign vil ha mer glede av å studere de tekniske stilarkene som ligger bak enn å lese om hvor mange gigabyte harddisk og hvor heftig fiberforbindelse Klingsheim har.

Denne anmelder er imidlertid overbevist om at paradoxiadotorg har et stort potensial dersom noen kan få denne mannen til å dele med oss sine omfattende kunnskaper om webdesign, snarere enn å dele sitt «digitale navlelo».

Terningkast: 3

Norskbloggen


I Norskbloggen anmelder vi kun norske blogger, skrevet på et godkjent norsk målføre.

Tidligere anmeldt


Brukaropplevingar.com


kristiane.org


Slik vurderer vi


De tildels subjektive kriteriene vi legger vekt på i Norskbloggen er:

Språk

. Vi omtaler bare norskspråklige blogger i Norskbloggen. Godt språk uten for mange trykkfeil er bra.

Innhold

. Pubertale dagboksnotater er ikke nødvendigvis juryens favorittlektyre, ei heller nitide beskrivelser av dine morgenritualer eller hva du spiste til middag i går. Men: Det du skriver er mindre viktig enn måten du skriver det på. Vi er ikke fremmed for tanken om at en velskrevet fjortisblogg kan være mer verdt på Norskbloggen enn en seriøs, klok og innsiktsfull, men dødskjedelig «voksenblogg».

Frekvens:

. Blogger hvor de siste postingene er fra september 2002 fanger ikke umiddelbart vår interesse. Gi oss ferskvare.

Fokus:

. Hvis bloggen oppgir å handle om et et spesielt tema, gir det ofte pluss i margen. Greier du dessuten å holde fokus på temaet ditt, ligger du enda bedre an.

Originalitet

. Originale krumspring, humor, selvironi, kreatitivet - alt dette trekker opp.

Kilder og merverdi

. Hvis du skriver om noe du leste et sted, så pek til kilden og sørg for at det gir litt ekstra verdi å lese din sak i stedet - eller i tillegg.

Design

. Skjønnheten kommer innenfra, og det er ikke sikkert at fasaden er din sterke side. Det skal ikke tale imot deg, så vi legger ikke all verdens vekt på designet i totalvurderingen.

Tips oss


Neste Norskbloggen kommer mandag 10. januar. Tips oss hvis du har noen gode kandidater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 Klart for ekstraordinær felling av to ulver12:57 Hellas vil stenge asylleire på øyene12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 Hans ettermæle fortjener mer enn «mannen som åpnet for et todelt helsesystem»12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Jacob Schram blir ny konsernsjef i Norwegian11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00 Isprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53 Syria rammet av flere luftangrep02:17 Colombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50 Lysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15 FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp23:35 Maradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33 Topprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12 Ramsey sendte Wales til EM22:55 Bare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32 Politiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Kan ha løst eldgammelt mysterium21:08 Fremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34 Advarer mot ny E18-strekning: – Prosjektet er helt vanvittig20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Skeptiske til Vys kontantnekt20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant
Siste nytt
13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeKlart for ekstraordinær felling av to ulver12:57VerdenHellas vil stenge asylleire på øyene12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerHans ettermæle fortjener mer enn «mannen som åpnet for et todelt helsesystem»12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerJacob Schram blir ny konsernsjef i Norwegian11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00NorgeIsprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53VerdenSyria rammet av flere luftangrep02:17VerdenColombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50NorgeLysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15VerdenFN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp23:35SportMaradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33VerdenTopprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12SportRamsey sendte Wales til EM22:55SportBare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32NorgePolitiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenKan ha løst eldgammelt mysterium21:08NorgeFremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34MotorAdvarer mot ny E18-strekning: – Prosjektet er helt vanvittig20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerSkeptiske til Vys kontantnekt20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkForsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus