Mary Schneider: Jodlingens førstedame

La oss hente jodlingen fram fra glemselen. Hør jodlingens førstedame tolke de kjente og kjære klassikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La oss ikke glemme jodlingen dere. Den er det lenge siden vi har hørt noe særlig om nå. Jeg tror forsyne meg ikke jeg har lest en skikkelig artikkel om jodling på år og dag.

I gamle dager var det imidlertid annerledes. Da mener jeg bestemt at jeg hørte om jodling rett som det var. Jeg hadde til og med venner som med varierende hell prøvde seg på jodling i friminuttene. Men så ble det slutt - og jodlingen ble ubønnhørlig skrevet inn i historiens store glemmebok.

Inntil helt nylig var også min hverdag bemerkelsesverdig jodlefri. Men Internettets veier er av og til uransakelige. For som i en styrelse fra den store jodleguden (om han skulle finnes) ble jeg for et par dager ført inn til en nettside om nåtidens største jodledame, australske Mary Schneider. Og vips ble mine minner om jodling hentet fram fra bak glemselens nådeløse slør.

I over femti år har australske Mary Schneider gjort suksess med å jodle fram kjente klassikere. Hun har kjørt slalåm med stemmebåndene og livnært seg av å tolke Mozart, Rossini, Bizet, Beethoven, Strauss og de andre store komponistene på sin helt spesielle måte.

Og dermed har den 71 år gamle australieren nærmest oppnådd kultstatus - og fått store horder av fans i jodlingens hjemland, Sveits, Østerrike og Tyskland.

Her i Norge er Mary Scneider fortsatt ukjent, noe disse lydklippene forhåpentligvis kan rette på.

Yodelling Mozart
Fiddle Faddle Yodel
Yodelling Comedians
Yodelling Overtures
Yodelling Marchtime

Og til deg som fortsatt jodler, eller er jodle-entusiast: Kom ut fra skapet! Ikke gjem deg bort. Ta jodlingen ned fra hylla, hent den fram fra glemselen og la den få en ny storhetstid.

Vi venter.

Du trenger Real Player for å lytte til klippene.

Les også:

Jodlingens førstedame
Verdens verste trompetist
Verdens verste orkester
Verdens verste sangerinner?
En minneverdig konsert
Shooby - det menneskelige horn Tilbakemelding eller tips? Send en epost til sverre@startsiden.no

Personvernpolicy