Ypper med gutta!

Joakim Haugland er supergründeren bak Smalltown Supersound. Og som sin kollega Mikal Tellé har han intet imot å provosere de større gutta i klassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joakim Haugland (28), mannen bak innovative Smalltown Supersound, er ikke videre imponert over folk som fyller hyllene sine med «hjemmebrent» uten original covere. Men at de laster ned musikken har han uansett ingenting imot.

? Det er som med bøker, sier Joakim. Folk gidder ikke å printe ut en masse løse sider, stifte det sammen og sette det i bokhylla? Det er idiotisk å tro. Det finnes sikkert stuer som er smekkfulle av CD-R-kopiene, men jeg tror ikke det utgjør noe problem. Folk vil ha et fysisk produkt. I sin tid var avisene livredde for det samme. Jeg er innom dagbladet.no flere ganger i løpet av en dag, men jeg kjøper likevel avisen på vei hjem. Uansett hvordan utviklingen blir tviler jeg på at folk vil ha livet sitt dytta inn på en jævla datamaskin, mener Joakim.

Haugland har en lisensavtale med Phonofile, en musikkdatabase som selger norske innspillinger, hovedsakelig rettet mot tv og radio.
? Salg av filer bryr jeg meg lite om. Phonofile håndterer mailordren for Smalltown Supersound, som etterhvert er blitt så stor at henvendelsene, utsendelsene, sjekking av visa-kort og så videre er blitt for tidkrevende, forklarer han.

? I den pakka hører det med at man kan lytte til tredve sekunders snutter, sjekke covere og kjøpe filer. Jeg tror ikke det er noe penger å tjene på det, og ville heller ikke hatt noe i mot at hele min katalog ble lastet ned gratis. Men siden ingen har etterlyst det, har jeg ikke følt noe skrikende behov for å legge det ut. Avtalen med Phonofile har jeg kun hatt i en måneds tid, så jeg vet ikke hvor mye som er lastet ned. Tror ikke det er mye, og tror heller ikke tjenesten er mye brukt.

På ballade.no kan man lese at Phonofile så langt har solgt rundt 20 000 musikkfiler, hvorav mesteparten er innspillinger som ikke er tilgjengelig i cd-format.
? Ja, det er jo ingenting det, sier Joakim. det underbygger bare det jeg mener. Det er ikke særlig interesse for dette. Hadde de dumpet prisene og kjørt billigsalg tror jeg ikke det ville blitt mer salg av den grunn.

Smalltown Supersound


Består av Joakim Haugland og to designere.

Og band/artister som Jazzkammer, Jaga Jazzist, Sir Dupermann, Martin Horntvedt og Kim Hiortøy.

Design + artist = viktig helhet


Joakim er litt oppgitt over de mange hjemmebrennerne som ukritisk setter disse kopiene i samlingen sin.
? Mitt poeng er at hvis folk er så fjerne at de brenner CD-R-kopier, uten cover eller lignende, så får de bare gjøre det. Smalltown Supersound spiller veldig mye på design. Halve labelen min er jo design. Noen av bandene til Smalltown Supersound består også av designere, som dermed ønsker å gjøre jobben selv. Innimellom. Men der er Joakim steinhard.
? Det blir ikke så ofte. For når de kommer med coverne blir det gjerne til at jeg sier: «Det der kan du ikke bruke». Design er viktig for meg, jeg vil ha det slik jeg vil, så vi bruker våre to faste designere Kim Hiortøy og Rune Mortensen. Jeg tror også at det er med på å gjøre piratkopiering mindre attraktivt, for vi leverer et 100% bra produkt ut fra det vi synes er bra. Som vi selv kunne tenke oss å kjøpe.

? Som indie-selskap selger vi på en måte like mye selskapet som artistene. En helhet. Et sound. Det gjelder også for Mikal og de andre. Vi representerer noe helt annet, og selger til musikkelskere som vil ha all den info «normale» mennesker ikke synes er noe interessant, mener Joakim. ? Mange kjøper utgivelser fordi de er på spesielle labeler, på grunn av en helhet av design og stil. Det gjør man ikke når man kjøper Bertine Zetlitz. Man kjøper ikke EMI fordi det er EMI.

Tellé skapte baluba


EMI-direktør Per Eirik Johansen sa «Hvis et plateselskap synes det er flott at man kan skaffe musikk gratis, burde de gi bort platene gratis også». Som sagt så gjort. Mikal la sporenstreks ut fire album, en single og coverkunsten fra Tellé Records til fri nedlastning.
? Mikal ville provosere i typisk Mikal-tradisjon. Det var veldig fint og jeg forstår hvorfor. Det får fart i debatten, men han ville neppe gjort det hvis det ikke hadde vært for Johansens utspill. Det var Mikals måte å si fra på, forteller Joakim.

Dere vil aldri tape noe på å legge ut album?
? Det var Mikals poeng. Og jeg tror han har helt rett. Folk lytter litt på nett, så stikker de å kjøper vinyl eller cd etterpå. Jeg kan bare ikke skjønne at folk vil ha en masse CR-R, poengterer Joakim igjen, og setter de samme menneskene i båsen for «Se&Hør-lesere med hang til Grandiosa».
? Disse er tverrsnittet av befolkningen, som ikke er interessert i å bruke penger på musikk. De ville jo aldri kjøpt noe av det vi holder på med, de vil aldri skjønne noe av det. Riktignok havnet Jaga på topp av VG-lista, men det utgjør likevel ingen fare for oss.

? Det får være vår utfordring at vi vil gi folk det lille ekstra. Jeg regner med at folk som kjøper av våre selskap er interessert i kvalitet og helhet. Nå kan man riktignok laste ned covere og klippe og lime, men hvor mange er det som holder på med det? spør Joakim oppgitt. Jeg har selv fått slike CD-R med cover og greier, men det går rett i søpla.

Rema 100-musikk


Joakim mener skillet mellom undergrunn og kommersiell musikk er veldig enkel.
? Undergrunn er for musikkinteresserte, spesielt interesserte og veldig interesserte. Den kommersielle biten selger massevis fordi man kan raske det med seg på Rema 1000 eller bensinstasjonen, sier han og sammenligner det masseproduserte kommersielle markedet med meieriprodukter. ? Du har ikke et forhold til melkekartonger, sant. Man gir blaffen i hvordan det ser ut.

Om jobb og liv


Joakim startet i det små for ti år siden hjemme i Flekkefjord. Da under et annet navn. Selv har han ingen interesse av å stå på en scene, men å gi ut det han tror på er noe helt annet. Nå er både Mikal og Joakim blant de mer innovative drivkreftene som har fått Norge på kartet, musikalsk sett. Men til daglig arbeider han med promotion i Voices Of Wonder.
? Vi tar aldri ut lønn i Smalltown Supersound. Pengene vi tjener går rett inn i nye produksjoner, t-shirts, hettegensere... For både Mikal og meg er dette en hobby og livsstil, forteller Joakim.

? Kunne jeg levd av dette tror jeg prioriteringen kunne gått i retning av å tjene mer. Det blir feil fokus. Når man ikke er avhengig av de pengene som kommer inn, kan vi bruke de pengene til å trykke et kult cover, skjønner du? Etterhvert som vi er blitt større betyr det jobb 24 timer i døgnet, men så lenge det er lystbetont er det gøy. Blir det et ork har man møtt veggen.

Så tok dere en bit av det store markedet
? Ja, vi får masse oppmerksomhet. Man ser aldri en artikkel om Virgin i en avis, men man ser stadig Jazzland, Tellé og Smalltown. Der har vi det igjen. Det som kjennetegner oss er at vi representerer et lite og oversiktelig miljø. Og pressen elsker å skrive om det. «Små individualister som gjør ting på sin egen måte». Slik vil det være i lang tid, til det eventuelt blir så stort at vi rett og slett må jobbe fulltid. Men det er ikke noe ønske i det hele tatt.

Blir neppe et robotsamfunn


Ser du noe fare fremover, når det gjelder nett og musikk?
? Nei, jeg tror vi har møtt alle farer og nådd toppen. Programmer som Napster vil dukke opp hele tiden. Uansett hva man gjør. Som sagt, jeg tror ikke folk vil bli styrt av teknologien. Vi kan ikke bli et robotsamfunn. Selv om man kan bestille mat og klær på nett så vil folk fremdeles gå i butikken.

Hvordan tolke loven...


De siste ukene har media hatt stor fokus på musikkpirater, lovverk og platebransjen som hvesser klørne. Undertegnede tok kontakt med IFPIs Sæmund Fiskvik for å høre om en eventuell lovgivning.
? Det er nå strid om hvorvidt det skal være lovlig å privat laste ned ulovlige kopier. Poenget her er at åndsverkloven sier at det er lovlig å laste ned privat kopi av åndsverk. Men loven presiserer ikke om dette er begrenset til kopier av lovlige originaler. Mange mener at det dermed er adgang til å laste ned privat kopi av en pirat-kopi fra nettet. Her trenges det lovpresisering, og det er dette kulturdepartementet har varslet. Poenget er imidlertid ikke at man ønsker å kriminaliere alle som laster ned private kopier av pirat-kopier, forklarer Fiskvik, som forstår at dette kan virke forvirrende.

? De som organiserer trafikken på nettet kan bli dømt for medvirkning til ulovlig nedlasting dersom loven presiseres slik som nevnt overfor. I dagens situasjon hevder disse og deres advokater at de ikke kan dømmes for medvirkning siden sluttbrukerne bare tar angivelig lovlige private kopier, forteller Fiskvik.

Joakim, hvordan tolker du dette? Dersom jeg kjøper Kim Hiortøy hos deg, laster det opp på nett og deler med program som Kaaza, og noen laster dette ned fra meg igjen. Er det en ulovlig eller lovlig kopi?
? Dette er vagt... Jeg ville aldri gått til politiet dersom jeg fant noe av vårt på nett. Man vet at sånne som Fiskvik i Norge og de store selskapene i USA bruker alle sine penger på å bli kvitt problemet. Dette vil bli et hund og katt-race i uoverskuelig fremtid. Blir det en lovregulering så blir det for politiet eller hvem som helst. Det blir ikke meg, sier han.

? Men dersom du har kjøpt, lastet opp, og noen lastet det ned igjen, så er produktet lovlig. Du har allerede gitt meg pengene. Du kan få lov til det, smiler Joakim. ? Fra mitt ståsted ser jeg ikke problemet, men jeg ser at de store blir aggressive og at de lider. Jeg er glad for at de bruker pengene sine på lovverk. Napster er ikke positivt, men for meg er det ikke negativt. Det blir jo stjålet musikk andre eier, men det er ikke en del av min verden så de får ha sin krig.

Visste du at Jaga Jazzist ligger på Kaaza til fri nedlastning
Et ørlite øyeblikk ser Joakim overrasket ut, før ansiktet blir et smil og han sier:
? Jeg visste ikke det, men det er morsomt. Det viser at folk bryr seg og at vi har klart å spre musikken min. Det tar jeg som et hedersbevis. At fansen bryr seg. Jeg føler at jeg blir stolt av at folk gidder!

Er det da ulovlig?
? Altså. På en eller annen måte stjeler de fra oss, men du ser at jeg ikke er sint, smiler Joakim.

Konklusjonen er...


Smalltown-sjefen konkluderer med at de mindre kommer heldig ut av det fordi spesialmusikk og musikk for spesielle grupper lastes ned i mindre grad.
? Tipset til de store er å selge musikk for de spesielt interesserte. Jeg vil nesten tippe - uten å ha sett bevis - at de blir mindre nedlastet enn konstruerte ting som Spice Girls. Jeg er overbevist. Selv om Radiohead selger millioner av plater så gir de fansen akkurat det de vil ha. Det er sikkert på nett, men fans er fans. De vil ha det ekte varen!

Du ser ingen trussel i det hele tatt du?
? Nei, jeg gjør ikke det, smiler Joakim. Tror ikke du klarer å finne det her.

Mer info


? Smalltown Supersound
? Tellé Records
? Jazzland Recordings

Relaterte saker i Magasinet


? Jens Petter i Xploding Plastix sier sin mening om nedlastning av mp3.
? Musikkpirater - siste ord er ikke sagt
? Musikkpirater?
? Solstrålen fra Tønsberg - intervju med Line Horntvedt i Jaga Jazzist.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:14 Tidligere Hvite hus-ansatt vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid
Siste nytt
09:14PolitikkTidligere Hvite hus-ansatt vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30NorgeSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30NorgeFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15NorgeInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48NorgeUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus