Hjernetrim og tankenøtter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Savner du utfordringer i hverdagen? Vi har fem nøtter du kan bryne deg på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Har du hjerne til å løse disse gåtene? Har du hjerne til å løse disse gåtene?

Ingen har vondt av litt hodebry. Derfor gir vi deg her fem nøtter som krever tid, oppmerksomhet og at du holder tungen rett i munnen. Klarer du alle?

Katten i brønnen


En katt sitter fast i bunnen av en 18 meter dyp brønn. Katten kan hoppe opp tre meter i slengen, men fordi det er glatt, sklir den da også tilbake to meter. Spørsmålet er hvor mange hopp katten trenger for å komme seg opp og ut.

 Hvordan få disse over elven uten at liv går tapt? Hvordan få disse over elven uten at liv går tapt?

Reven, gåsa og kornet


Klassisk nøtt. En bonde skal krysse en elv. Bonden har med seg en rev, ei gås og en sekk med korn. Ved elven finnes det en båt som kan ta bonden over elven sammen med én av de andre «passasjerene» (enten reven, gåsa eller kornsekken). Problemet er bare at reven kommer til å spise gåsa hvis disse to blir alene på elvebredden, og gåsa vil spise sekken med korn hvis de blir alene på elvebredden. Spørsmålet blir hvordan bonden skal klare å få alle sammen over.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Misjonærer og kannibaler


Dette er en litt vanskeligere variant av nøtten overfor. Her er det tre kannibaler og tre misjonærer som skal over elven. Og nok en gang er bare en båt tilgjengelig. Båten har plass til to. Alle kan ro. Haken er at hvis det på noe tidspunkt blir flere kannibaler enn misjonærer, så går det galt. Klarer du å få flyttet alle seks over elven uten at liv går tapt?

Veikrysset


Du står ved et kryss og er usikker på om du skal gå til høyre eller venstre. En av veiene fører til død og fortapelse. Den andre fører til gull og grønne skoger - og det er dit du vil. Du vet imidlertid ikke hvilken vei som fører til hva. Et tvillingpar vokter veiene. De vet begge hvor du skal, men den ene snakker alltid sant og den andre snakker alltid usant. Og nok en gang vet du ikke hvem som er hvem. Til hjelp har du ett spørsmål. Du kan altså stille ett spørsmål. Ved hjelp av dette spørsmålet skal du klare å finne ut hvilken vei du bør gå. Hva blir spørsmålet?

Til sist


Hvorfor spiser isbjørnen som regel ikke pingviner?

Vi har bevisst utelatt alle svarene. Litt av poenget med slike gåter er nemlig at de skal kunne ligge og romstere i bakhodet før du plutselig finner løsningen mens du sover eller tar buss.

Ennå ikke mett? Les vår artikkel om paradokser og se spennende tester på nett.

ps. Utfordre gjerne venner og familie for å finne ut om de er smartere enn deg.