Meny

Vil du ha verdens lengste negler?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er redd for vind, har sovet dårlig i mange år og prøver å unngå ting som beveger seg. Nå skal mannen med verdens lengste negler klippe neglene og auksjonere dem bort.

 VERDENS LENGSTE: Som fjortenåring bestemte Sridar Chillal seg for å få verdens lengste negler. Nå skal han selge dem. VERDENS LENGSTE: Som fjortenåring bestemte Sridar Chillal seg for å få verdens lengste negler. Nå skal han selge dem.

Dersom du noen gang har lest i Guinness' Rekordbok, har du kanskje lest om Sridhar Chillal fra India. 64-åringen har stått oppført med verdens lengste negler de siste tjue årene.

Begynte som fjortenåring

Det begynte for femti år siden da Sridar Chillal var fjorten år og leste om en kinesisk prest som lot neglene gro.
– Jeg ble fascinert og bestemte meg for å prøve det samme, forteller han til the Guardian.

Familien likte eksperimentet dårlig. De var overbevist om at tenåringen kom til å ende opp desillusjonert og mislykket. Men Chillal var fast bestemt på sitt og lot neglene gro. Og gro. Og gro.

Alt har sin pris


Sridar Chillal fikk etterhvert verdens lengste negler, den lengste er på astronomiske 1 meter og 47 centimeter. Men Chillal fikk også en misformet venstrehånd, konstant smerte i håndleddet, albuen og skulderen samt avkuttede nerver som har gjort han døv på det ene øret.

Frykten for å brekke neglene fører til at Chillal ikke egang sover spesielt godt om natten.

–Jeg kan ikke bevege meg eller snu meg rundt i sengen. Ikke klarer jeg å legge lakenet over meg heller. Det meste av tiden er neglene i en stor pose festet til venstre hånd.

Vil auksjonere bort neglene


Ikke rart at 64-åringen begynner å gå lei. Nå vil han klippe av neglene og auksjonere dem bort på internett. Prisen han ønsker er minst 138.000 pund for alle fem.

Aller helst håper han at et museum eller en lege kjøper neglene og preserverer dem på en god måte. For Chillal er sikker på at han kommer til å savne neglene sine og ønsker derfor at de skal bli tatt best mulig vare på.

Så, var det verdt det? Sridar Chillal mener det;
–Dersom jeg skulle leve livet på nytt, ville jeg ha gjort det samme igjen.

Guinness' Rekordbok
Negl Auksjon(later til å være nede av og til)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus