Grønt monster fordrev singeldamer

«Shrek Forever After» som gikk av med kinoseieren i USA. Foto: Scanpix
«Shrek Forever After» som gikk av med kinoseieren i USA. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når hele langhelgen teller, var det «Shrek Forever After» som gikk av med kinoseieren i USA – og som dermed banket både nykommerne «Sex and the City 2» og «Prince of Persia».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men kinobesøket i den amerikanske langhelgen på fire dager, med Memorial Day på mandag, var det laveste på ni år, ifølge Box Office Mojo.

Nettopp fordi det var langhelg, er det ifølge filmekspertene familiefilmer som «Shrek» som gjorde det skarpest – til tross for at premieren var allerede forrige helg i USA. Den spilte inn nærmere 363 millioner kroner.

Som nummer to på listen kom Disneys nykommer «Prince of Persia: The Sands of Time», som klarte 246 millioner kroner i åpningshelgen. «Sex and the City 2» endte dermed på tredjeplass med «bare» 241,5 millioner kroner innspilt.

Det er ifølge nettstedet «et stort tilbakeskritt» for filmkonseptet, siden første runde «Sex and the City» i 2008 tjente inn 371 millioner kroner på sin første langhelg – og var oppe i 443 millioner etter fem dager.

Utenfor USA er det «Prince of Persia» som totalt gjør det best, og topper på 41 av 47 markeder rundt i verden, fulgt av «Sex and the City 2». (©NTB)