Kollen ødela vernet område

Kollen ødela vernet område
Kollen ødela vernet område
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pArbeidet med nye Midtstubakken har begått alvorlige brudd på byggetillatelsen for ski-VM 2011. Nå må man gjenopprette skader på store områder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
VM-2011

* Ski-VM 2011 skal arrangeres i Holmenkollen i Oslo i perioden 24. februar-6. mars 2011.

* Det blir det 49. ski-VM som arrangeres

* Det er 5. gang det arrangeres i Norge og 4. gang det arrangeres i Oslo.

Oslo: 1930, 1966, 1982 og 2011

Trondheim: 1997

OSLO (ABC Nyheter): Alvorlig svikt i rutinene forbundet med arbeidet med nye Midtstubakken, som skal stå klar til ski-VM 2011 i Holmenkollen, kan i verste fall føre til forsinkelser og ekstra kostander for organisasjonen.

Se video øverst i saken.

Nå må ansvarlig byggherre nemlig «restaurere» store deler av anlegget rundt den nye normalbakken.

- Det er et område som etter planene ikke skulle bli berørt av utgravingen, men som det uheldigvis har blitt gjort arbeider i. Nå må vi beplante området slik at det kommer tilbake i den stand det var før utgravingen fant sted, sier Direktør for Utbyggingsprosjektet Holmenkollen nasjonalanlegg, Erik Øimoen, til ABC Nyheter.

Normalbakken blir i disse dager bygget like ved storbakken, ikke langt unna der den gamle Midstubakken lå før den ble revet i 1992.

«Marksikringsområde»

Et område på nærmere 500 kvm (10mx50m), og som av Plan og Bygningsetaten i Oslo kommune blir beskrevet som «marksikringsområde», skal ha fått store skader som en følge av arbeidet med den ærverdige hoppbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå vil Øimoen gå gjennom rutinene forbundet med prosjektet.

- Det har gått litt fort i svingene og dette viser at vi må gjennom rutiner og prosedyrer. Tegningene må ettergås slik at vi får rettet opp de skader som har skjedd, fortsetter Øimoen overfor ABC Nyheter.

Finansbyråd Kristin Vinje (H) ser alvorlig på saken i Midtstubakken. (Foto: Oslo kommune).Finansbyråd Kristin Vinje (H) ser alvorlig på saken i Midtstubakken. (Foto: Oslo kommune).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i forbindelse med sprenging av en grøft til snøproduksjon og en høyspent kraftledning at de ulovlige utgravingene har funnet sted. Ifølge saksdokumentene ABC Nyheter har fått innsyn i skal marksikringsgrensen i området like i nærheten av hoppbakken være godt merket. Bruddet på arbeidet blir beskrevet som svært alvorlig og utbedringen av området rundt nye Midtstubakken er inntil videre satt på vent.

- Det er vanlig prosedyre i slike saker, sier Øimoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alvorlig

Oslo kommune ser alvorlig på saken og vil nå forhøre seg med de involverte parter om hva som har skjedd.

- Jeg har blitt informert om dette av byggherre og vi er nå i en dialog. Og selvfølgelig ser vi alvorlig på det som er skjedd.

- Her har det vært svikt i rutiner og prosedyrer om det som har skjedd, men vi vil sørge for at det vil bli satt i stand slik det skal være, sier Finansbyråd i Oslo kommune, Kristin Vinje, (H) til ABC Nyheter.

Vinje kan ikke si noe om når arbeidet ved bakken vil bli gjenopptatt.

- Det kan ikke jeg si noe om nå fordi fordi det er en dialog mellom byggherre og Plan og bygningsetaten.

Vinje kan ikke si så mye om hva dette betyr for verken anleggets videre fremdrift eller eventuelle ekstra kostnader.

Øimoen legger imidlertid ikke skjul på at feilen vil komme til å koste noen ekstra kroner, men bedyrer at det ikke vil forårsake verken utsettelser eller at det dreier seg om store merkostnader.

- Det er vanskelig å si hvor mye, men noe vil det garantert bli, sier han til ABC Nyheter.

Tidligere i høst ble det kjent at hele oppgraderingen av Holmenkollen-anlegget ble vesentlig dyrere enn først antatt, nærmerer 600 millioner kroner.